Victoria Nuland háborús bűnös! – Politikai Hobbista Egresi Zsuzsannával 2022.03.16.

Victoria Nuland háborús bűnös! – Politikai Hobbista Egresi Zsuzsannával

Victoria Nuland háborús bűnös! – Politikai Hobbista Egresi Zsuzsannával

Az amerikai demokratáknak két típusa van: az egyik ismeri Közép-Kelet-Európát, csak rosszul, a másik pedig tök hülye és néha össze is szarják magukat. Az utóbbi csoport az előbbire hallgat. És ennek köszönhető ma az orosz-ukrán háború, amin Victoria Nuland, az amerikai külügy talán legfontosabb embere évekig dolgozott. Hogy ez mennyire nem költői túlzás, azt a nyilvánosságra került hangfelvételek bizonyítják. Ukrajna annyira volt “független”, hogy az USA választotta ki, melyik ellenzéki jelölt legyen a miniszterelnök.

A legújabb fényt kapott történet pedig az ukrajnai biolaborok sztorija. Először tagadták, orosz propagandát emlegettek. Később beismerték, hogy tényleg vannak amerikai biolaborok Ukrajnában, de ott csak békés kutatásokat folytatnak, a koronavírus ellenszerét keresik. De felhívták az ukrán partner figyelmét, hogy mindent semmisítsenek meg, mert nem kerülhet orosz kézbe a ….

Oké, megszoktuk, hogy az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, ha éppen nem messiásként akarja megváltani az emberiséget, akkor ökörségeket beszél. Illetve olvas fel a kék színű osztályfőnöki mappájából, amibe a neki tetsző facebookos kommenteket gyűjtötte össze. De az ellenzéki békétlenségi meneten elmondott szavai többről árulkodnak, mint elmezavarról. Ezt pedig maga Hajnal Miklós, a Momentum zöldövezeti üdvöskéje erősítette meg, aki egyetlen politikai üzeneteként “mocskos Fidesz”-t skandáltatott a tömeggel.

Az “érzékenyítés” szó eléggé le lett járatva. Ugyanazok járatták le, akik a liberális szót is: maguk a mai liberálisok. Az “érzékenyítés” ugyanis egy patyomkinszó lett, ami valami egészen mást takar. Egy eufémizmus arra, amikor valamilyen politikai törekvést, egy szűk lobbi vagy érdekcsoport akaratát úgy kényszerítik rá a többségi társadalomra, hogy azt jóemberkedésbe csomagolják. Most viszont nem ilyen, hanem valódi érzékenyítésről volt szó: konkrét emberi sorsról, amikor valamilyen valós problémával, fogyatékossággal élő ember iránt válunk megértővé, elfogadóvá. A Hobbista vendége, Egresi Zsuzsa, a Veszprémi Petőfi Színház igazgató helyettese mesélt a down-szindrómás kolléganőjükről, akinek a megjelenése teljesen átformálta a színházuk közösségét, olyannyira, hogy egy teljes rendezvénysorozatot inspirált: az immár ötödik éve megrendezett “érzékenyítő fesztivált”.

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture