Gelgő megint lebukott – Politikai Hobbista Baán Lászlóval 2021.12.02.

Gelgő megint lebukott – Politikai Hobbista Baán Lászlóval

Gelgő megint lebukott – Politikai Hobbista Baán Lászlóval

Nem várt következménye lett Karácsony Gergely hétfő délutáni szundijának, amikor Parragh László miatt kivételesen reggel kellett felébrednie, és délre már elájult. A sofőrje ugyanis annyira sietett haza az alvó főpolgármesterrel a hátsó ülésen, hogy a buszsávban előzte a dugót. Emiatt pedig Kovács András, az Origo újságírója végignézte a Karácsony Gergely nyári, még miniszterelnök-jelölt-jelöltként lebonyolított országos haknitúráján készült felvételeket és felfigyelt arra, hogy a turnéállomásokra bizony a hivatali kocsijával érkezett meg, ami minimum szabálytalan, de mindenképpen pitiáner tempó. Pont ugyanazt tolja, mint Demszky Gábor, aki a Főkefe autóival szállítatta le rendszeresen magát és haverjait az Isztrián lévő nyaralójába.
Majdnem elfelejtettük, hogy Románia mostanában ünnepli Erdély elrablását, de a román csendőrség díszlépései eszünkbe juttatták ezt a csodálatos, ősi országot. A Hobbista összehasonlította, milyen az, amikor magukat komolyan vevő országok tartanak katonai díszszemlét, és milyen az, amikor a románok.
Svédországnak újra van miniszterelnöke, akit úgy választottak meg, hogy kevesebben támogatták, mint ahányan ellene szavaztak. De ott ennyi is elég. Persze minden ország úgy választ miniszterelnököt, ahogy szeretne, csak közben nem ízléses másokat kioktatni.
A második félidőben Baán László, a Szépművészeti Múzeum igazgatója és a Liget Projekt miniszteri biztosa érkezett meg a Hobbista vendégfotelébe. Bizonyára a legtöbb néző a politikai vonatkozásokra kíváncsi; arra, hogy miért tiltakoztak egyes politikai erők (meg persze néhány elmebeteg is, köztük a neves Koszlidérccel és az Ogréval) a Városliget évtizedek óta esedékes rendezése ellen, és hogy végül mi az, ami megvalósul a tervekből és mi nem… természetesen mindez szóba is került. A beszélgetés első fele viszont a művészetről szól, de nem csak a művészetek szakértőinek; Igazgató Úr kiváló gyorstalpalót tartott mindannyiunknak, például arról, hogy a modern, kortárs művészet is teremtett értéket, nem mindig öncélú, és még a leginkább elrugaszkodott orosz kubisták is megtalálni igyekeztek a transzcendenciát, nem pedig meghaladni vagy elpusztítani azt.

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture