A szenteknek is kell adót fizetniük! – Politikai Hobbista Litkei Mátéval 2022.02.22.

A szenteknek is kell adót fizetniük! – Politikai Hobbista Litke Mátéval

A szenteknek is kell adót fizetniük! – Politikai Hobbista Litke Mátéval

Az ukrán megyei bajnokságban az oroszok vezetnek 3:0-ra. A Krím-félsziget mellett Donyecket és Luhanszkot is behúzták, ma hivatalosan is. Békefenntartókat küldtek, ami a szokványos nagyhatalmi felállást vonja maga után – oda már nem lőhetnek az ukránok. Az ukránok pedig nekiálltak felszerelést kunyerálni, többek között tőlünk is, ami a pofátlanság minősített esete. Nemcsak a nyelvtörvény és az egyéb kisebbségellenes húzásaik miatt, hanem a korábbi fenyegetőzéseik miatt is. Nem úgy volt, hogy 2 óra alatt Budapestet is beveszik? Hát akkor tessék ezeket a nagy muszklikat keleten mutogatni! Meg amúgy is csak ellopnák az egészet, ahogyan a korábbi amerikai segélyszállítmányokat is a neten árulják.
Akik viszont hozzák a szokásos színvonalat, azok a német barátaink. Ők kitalálták, hogy addig fagyoskodnak gáz nélkül, amíg Putyin nem vonul vissza. Nem helyezik üzembe az Északi Áramlat második vezetékét, vagyis gáz nélkül maradnak többé-kevésbé. Szerintük ez Putyinnak lesz rossz. Megint kiszámolták.
Iványi Gábor nem fizette meg a közterheket az alkalmazottak után és emiatt a magyarországi haladó baloldal szentté avatta. Vagyis inkább mártírrá, miután a NAV kiszállt az alapítványához. Szokás szerint agresszívek voltak, “lökődtek”, és még ők voltak felháborodva, hogy az egyszem NAV ellenőrön nem tudtak átgyalogolni ötvenen. Iványi amúgy egy érdekes figura, inkább egy ügyeskedő politikusnak tűnik, nem szent embernek.
A második félidő vendége Litkei Máté, a Klímapolitikai intézet igazgatója volt, aki két hete jelentetett meg egy alapos írást arról, hogy Karácsony Gergely a főpolgármesterré választása előtt, illetve közvetlenül a hivatalba lépése után milyen ígéreteket tett Budapest zöldebbé tételére, és hogy 28 nap után mi valósult meg ezekből az ígéretekből. Spoiler: semmi. Ettől még volt mivel megtölteni a 22 percet: kiderült például, hogy mik azok a valós intézkedések, amelyeket ha a főváros nem is, de az állam tesz a mindennapi tevékenységeink környezetbarátabbá tételéért. Végül a németek is szóba kerültek: Máté szerint nem csak a nettó elmebaj miatt akarják betiltani egész Európában a belső égésű motorokat (benzin, dízel) 2035-től; a német autógyárak számára ez akár még előnyt is jelenthet. Igen, valóban nehéz elhinni, de az adásban tényleg kapunk egy lehetséges magyarázatot.
“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture