“A segg változhat, csak a nyelv maradjon!” – Dörner György a hazai baloldal birodalmi vonzódásáról – Politikai Hobbista 2021.09.04.

“A segg változhat, csak a nyelv maradjon!” – Dörner György a hazai baloldal birodalmi vonzódásáról – Politikai Hobbista

“A segg változhat, csak a nyelv maradjon!” – Dörner György a hazai baloldal birodalmi vonzódásáról – Politikai Hobbista

Jakab Péternél van valami, ami soha nem változik: az ing. Mindig ugyanazt a fehér kis ficsúringet hordja. Ha tyúkot etet, ha parizert szeletel, ha párttársakkal ölelkezik, ha alszik. Ami viszont folyamatosan változik: a karakter. Egyszer ő a nehézfiú, aki minden gúnyt és támadást elvisel, csak képviselhesse a melóst és kimondhassa az igazságot; egy másik pillanatban pedig ott sír és picsog a pár évvel ezelőtti lejákobozása miatt. Jeszy megfejtette: sosem őszinte, minden pillanata egy megtervezett manír. Ja, és az állítólagos származásán pont ugyanúgy lehet(ne) röhögni, ahogy anno Imrédy Bélán röhögött a budapesti (egyébként zsidó) komikusok sokasága.
Afganisztán kapcsán két kérdésre nem tud válaszolni a Hobbista: minek mentünk oda és miért mentünk el? Ha már odamentünk és kitakarítottuk a terroristákat, akkor miért nem fejeztük be a munkát? Mert – valljuk be – elég szarul néz ki, hogy az amerikaiak vezette nyugati koalíció megbuktatta a tálibokat, hogy most átadja a hatalmat a… táliboknak. Sok értelme nem volt eltölteni ott 20 évet és elkölteni végtelen mennyiségű pénzt a népek adóinak temetőjében.
A második félidőben Dörner György Kossuth-díjas színművész és színházigazgató volt a Hobbista vendége, aki, a fülfájása miatt igazoltan nem vette fel a fejhallgatót. Az Újszínház kapcsán annak ellenére reménykedik az új igazgatói ciklusában, hogy a fenntartó Fővárosi Önkormányzat vezetője, Karácsony Gergely székfoglaló interjújában őt nevezte meg, mint azonnal eltávolítandó ellenséget. A magyarországi baloldal kapcsán pedig kiválóan utánozva Kádár Jánost, előadta annak egyik szövegét, a magyarországi baloldal örök programját, mely szerint nem a birodalom, vagyis a segg számít, hanem az, hogy ugyanazok nyalhassák.
“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture