Közeleg a következő háború és népirtás a Balkánon? – Politikai Hobbista Lobenwein Norberttel 2022.01.07.

Közeleg a következő háború és népirtás a Balkánon? – Politikai Hobbista Lobenwein Norberttel

Közeleg a következő háború és népirtás a Balkánon? – Politikai Hobbista Lobenwein Norberttel

A magyarországi baloldal levitézlett szereplőiben ritkán akad annyi önkritika, hogy szép csendben felszívódjanak. Bokros Lajos is folyamatosan úgy érzi, neki kell gazdaságpolitikai ügyekben értékelnie, annak ellenére, hogy ő volt Magyarország történelmének talán legrosszabb pénzügyminisztere. Természetesen az Orbán-kormányt bírálta, és elemzésében az volt a vicces, hogy a meglátásai nem teljesen hibásak, csak nem vette észre, hogy az általa felvetett problémákra már rég reagált a kormányzat. Ilyen az, amikor valaki csak a független-objektív sajtóból tájékozódik; hülye marad.

Az NSO sztori tovább folytatódik. A Hobbista – kicsit eltávolodva a sajtóban felfestett képtől – elmagyarázta, milyen politikai és gazdasági nyomulások vannak a mögött, hogy az izraeli hadügy és a parlament korlátozta, mely országoknak értékesíthetnek az izraeli cégek kiberfegyvereketSpoiler: természetesen amerikai nyomás kényszerítette ki, hogy 102 állam helyett csak 37-nek értékesíthetik a termékeiket.
Bosznia a Balkán örök puskaporos hordója. Európa utolsó abszolút monarchiája, ahol a Daytonban kidolgozott megállapodás szerint az ENSZ különmegbízottja gyakorolja igazából a törvényhozó, a végrehajtó és a bírói hatalmat, a szétesés küszöbére jutott. A boszniai szerbek (ortodox vallású szerbhorvátok) úgy döntöttek, ha mindenhol mindenki elszakadhat, akkor ők is így fognak tenni, nem akarnak tovább bosnyákokkal (muszlim vallású szerbhorvátokkal) és horvátokkal (katolikus vallású szerbhorvátokkal) egy államban élni. A világ persze nem érti, mi zajlik ott, de ebben nincs meglepő, az tényleg érthetetlen.

A második félidőben Lobenwein Norbert, a Volt, a Balaton Sound és a Strand Fesztivál alapítója, a Sziget Kft. résztulajdonosa, az Akvárium Klub üzemeltetője, rengeteg rendezvény és zeneipari projekt lebonyolítója volt a Hobbista vendége. Persze, hogy a fő kérdés: két év Covidbezártság után idén megtartják-e végre a nagy fesztiválokat. Rajtuk nem múlik – hangzott a válasz. És valóban: a lineup jelentős része már össze is állt, a Volt idei felhozatala különösen erősnek ígérkezik. Hogy lassan 50 évesen, több gyermek édesapjaként, sikeres cégeladásokat követően mi hajtja még Norbit a rendezvényszervezésben, ahelyett, hogy kényelmesen, egy fürdőnadrágban élne le Tahitin a hátralévő életét, ezt elárulta nekünk. De hogy tizenX év folyamatos fellépés után Jeszi idén is fog-e még diszkózni a Volt Fesztiválon… na, talán az is kiderül az adásból…
“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture