Ha kicsi a tét, a kedvünk sötét – Politikai Hobbista Berecz István néptáncossal 2021.11.15.

Ha kicsi a tét, a kedvünk sötét – Politikai Hobbista Berecz István néptáncossal

Ha kicsi a tét, a kedvünk sötét – Politikai Hobbista Berecz István néptáncossal

Orbán Viktor azon kevés politikusok közé tartozik, akinek van humora. Egyáltalán nem az a karótnyelt, állandóan felajzott, felháborodott, hisztérikus állapotban világvégéről dühöngő közszereplő, akikből oly sokat láthatunk nemzetközi és hazai vizeken. A kongresszusi beszéde is annyira szórakoztatóra sikerült, hogy a Hobbista pár percig foglalkozott vele.
A hópelyhek már azon is megsértődnek, ha egy színész antagonistát formál meg
Gubás Gabit árulónak tartja a haladó baloldal, mert színészként eljátszott egy szerepet. Ez pedig – ezek szerint – megbocsáthatatlan bűn. A Hobbista végigvette, ki milyen negatív szerepeket játszott el a múltban, kezdve Jumurdzsáktól Lex Luthorig bezárólag, akiket akkor elfelejtett meghurcolni a progresszió, pedig antagonistát formáltak meg.
A Napi.hu pedig még mindig ott ragadt fejben, hogy a Sinopharm vakcina ellen hergelnek, ehhez pedig most éppen a szerb halálozási adatokat magyarázzák félre. A Hobbista valós adatokból levont logikus következtetésekkel világított rá, miért nem érdemes a független-objektív sajtóból (FOS) tájékozódni.
Mivel Kurtz ezredes a mentolos fogkrémet a hétvége óta egy csomag vattának érzi, így kihasználva a távollétét, a Hobbista csapata egy művészemberrel, művészetről merészelt beszélgetni a második félidőben. Berecz István néptáncos és népzenész (mellesleg végzett jogász) az elmúlt hetekben kisebb vihart kavart a sajtóban: kiállt a magyar néptánc hagyományai, az annak szerves részét képező hagyományos nemi szerepek mellett, szemben az LMBTQvilág legújabb nyomulásával, amely a férfi és a nő helyett “vezetőként” és “vezetettként” szeretné ezeket újraértelmezni. Szó esett emellett arról is, hogy a magyar néptánc elismertsége külföldön sokszor nagyobb, mint itthon, és hogy vajon lehetne népszerűbbé tenni a magyar fiatalok szélesebb körében is, akik sokkal lelkesebben mennek salsát, tangót, forót, és egyéb, főleg latin táncokat tanulni. Jeszinek egy formabontó ötlete is van erre, az adásból kiderül, mi az…

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture