Fenyegetik és gyilkolják a rendőröket – Politikai Hobbista Szekeres Dianával 2021.04.30.

Fenyegetik és gyilkolják a rendőröket - Politikai Hobbista Szekeres Dianával

Fenyegetik és gyilkolják a rendőröket - Politikai Hobbista Szekeres Dianával

Az idei Oscar díjátadóról megállapítható, hogy rettenet unalmas volt. Tudjuk: ahhoz, hogy egy film nyerhessen, már rég nem a teljesítmény számít, idéntől pedig konkrét kisebbségi és egyéb kvóták határozzák meg, hogy egy film egyáltalán jogosult-e a mezőnyben lenni. Magán a díjátadón pedig olyan jóemberkedő, erényfitogtató, frázispufogtató szövegeket toltak, annyira a szívükön viselték a szegények sorsát a milliomos hollywoodi celebek, hogy már ez önmagában szobrot ért mindenkinek. A Hobbista kapott is egyet…
Amerikában a rendőrség anyagi ellehetetlenítésére, rendőrök bebörtönzésére szólítanak fel, Franciaországban már a torkukat is elvágják. Amerikában az “intézményesült rasszizmus” süket dumáját hangoztatva avatnak szentté bűnözőket és hurcolnak meg bűnözőkkel szemben eljáró rendőröket. Franciaországban már be sem merik tenni a lábukat egyes városrészekbe a rendőrök. Aki pedig beszélni mer a problémáról, azt rasszistázzák, kirúgják, megbüntetik.
Súlyos témák a mai Hobbista első részében.
A második félidőben viszont könnyed, lazább hangulat, belassulás… a vendég Szekeres Diána, a Slow Living Mozgalom magyarországi meghonosítója. Elmesélte, hogyan élvezhetjük ki sokkal jobban az életünk minden pillanatát úgy, hogy ezzel óvjuk, kíméljük a környezetet, a természetet is. Megtudhattuk, hogy nem csak nemzetközi hírességek a tagjai a Slow közösségnek, Chuck Norristól Pierre Richardig, hanem például Bodnár Erzsike Noszvajról vagy Marika Decsi-hegyről is. Szóval lassuljunk be, éljük meg a pillanatokat, támogassuk a helyi termelőket és közösségeket… ne siessünk sehová!

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture