Négymillió afgán közeledik Európa felé? – Politikai Hobbista Szijjártó Péter külügyminiszterrel 2021.09.16.

Négymillió afgán közeledik Európa felé? – Politikai Hobbista Szijjártó Péter külügyminiszterrel

Négymillió afgán közeledik Európa felé? – Politikai Hobbista Szijjártó Péter külügyminiszterrel

Czeglédy Csaba nem hiszi el, hogy Karácsony Gergely valódi elszámoltatást fog csinálni, ezért Dobrev Klárának drukkol. Ám főnökéhez hasonlóan ő sem bontotta ki az igazság minden részletét. Nem Karácsony nem számoltat el, hanem Tarlósék nem loptak; azért nem sikerült Budapesten korrupciós ügyeket felderíteniük, mert nem voltak korrupciós ügyletek. Czeglédy is hiába markolt fel Újbudán és Erzsébetvárosban 130 millió forintot közbeszerzés nélkül, neki sem sikerült börtönbe csukatni a korábbi fideszes városvezetést.
Miközben a kínai sárkánytól és az orosz medvétől rettegünk, megfeledkezünk arról, hogy ma az egyetlen olyan világhatalom, amelyik más népek számára meg akarja határozni, hogyan éljenek és gondolkodjanak, az az Egyesült Államok. Az egyetlen olyan politikai csoportosulás, amely rá akarja erőltetni más országokra az ideológiáját, az a nyugati globalista baloldal. Nem az orosz és nem a kínai. Ez ellen küzd ma – egyre bátrabban, sikeresebben és egységesebben – Közép- és Kelet-Európa. És ez ellen is kell reálisan küzdenie. A (neo)marxizmus ellen, amit nem a kínai sárkány, hanem a nyugati cukormázas-szivárványos unikornisok akarnak ránk erőltetni. Az orosz medve ellen küzdeni pedig végképp árnyékbokszolás.
A második félidőben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter volt a Hobbista vendége. Elsőként azt tárgyalta ki Szijjártó Péter elődje fiával, hogy hogyan jutott el a magyar külügy a morális alapokon álló diplomáciai fogadásokon való szendvicsezéstől az ország számára gyakorlati hasznot hajtó tevékenységig. Elmesélte azt is, hogy nem volt egyszerű az átállás, 2014-ben majdnem kinyírta a régi diplomáciai kar. Folyamatosak voltak a szivárogtatások és a hátbaszúrási kísérletek, és a „nem vagyunk kereskedők” szöveggel reagáltak a külgazdasági portfólióra.
A beszélgetés során kihagyhatatlan volt az a néhány elhíresült eset, amikor a külügyminiszter nagyon diplomatikusan, de határozottan melegebb éghajlatra küldte az álhíreket, hazugságokat mantrázó riportereket a CNNen vagy a BBC-n. De egy nagyon aktuális helyzet is szóba került: Afganisztánban 4 millió ember vár arra, hogy elindulhasson Európába. Európa pedig semmit nem tanult 2015-ből. Ahogy Szijjártó fogalmazott, beismerték, hogy hibáztak 6 éve, de se bocsánatot nem kérnek tőlünk az akkori magyar intézkedések jogtalan bírálatáért, se az értelmes következtetéseket nem vonják le. Pont ugyanúgy viselkednek, pont ugyanazokat a hibákat készülnek elkövetni.

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture