Mi történik Izraelben? Ne hidd el, amit a sajtóban látsz! – Politikai Hobbista Szikra Gabival 2021.05.15.

Mi történik Izraelben? Ne hidd el, amit a sajtóban látsz! - Politikai Hobbista Szikra Gabival

Mi történik Izraelben? Ne hidd el, amit a sajtóban látsz! - Politikai Hobbista Szikra Gabival

Az Európai Unió ismét megmenti a polgárait: a sikeres járványkezelés, majd pedig a még ennél is sikeresebb közös vakcinabeszerzés után itt az újabb csoda Brüsszelből: a közös vakcinaútlevél. Amit eredetileg márciusra ígértek, márciusban pedig júniusra, de most már tényleg nekiveselkednek és meghatározzák azokat a keretrendszereket, amik alapján majd előkészítik azokat a tárgyalásokat, ahol döntenek arról, hogy milyen feltételek mellett fogják létrehozni – ejha, ebből megint nem lesz semmi. És pláne nem időben.
A műsor gerincét egy nagyon súlyos téma adta: az egyre eszkalálódó izraeli konfliktus. A Hobbista a magyarországi sajtóban szinte egyedülállóan (talán a Mandiner és a Neokohn mellett) világosan, érthetően elmagyarázza, mi történik és miért. És ami a legfontosabb: a valóságot magyarázza el, nem pedig a nemzetközi médiából és a nemzetközi politikából dőlő propagandát.
Valóban kilakoltatják az arab lakókat Jeruzsálem muszlim negyedében? Tényleg békés imádkozókra rontott rá az izraeli rendőrség a Templom-hegyen álló AlAksza mecset előtti téren?? Frankón elkezdte csak úgy bombázni az izraeli hadsereg a palesztinok lakta Gáza-övezetet, ártatlan civilek tucatjait lemészárolva??? Ezekre a kérdésekre mind-mind megkapjátok a választ a mai adásból.
A fajsúlyos téma után egy kis lazítás következett a második félidőben: a csapat vendége egy nagyon jó fej 15 éves srác, Szikra Gabi volt, aki valamilyen teljesen megmagyarázhatatlan okból izgalmasnak találja a politikát és érdeklődik iránta. De persze nem egész nap ezzel foglalkozik, hiszen ott van a suli is, amivel kapcsolatban végre első kézből tudhattuk meg, egy valódi tinédzsertől, hogy milyen volt egy évig online tanulni, és milyen volt egy év után végre újra találkozni az osztálytársakkal. És bevezette a srácokat (mivel Nóri már jártasabb) egy kicsit a Tik-Tok videók rejtelmeibe is…

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture