Kik irányítják a világot, és mit akarnak? – Politikai Hobbista Kohán Mátyással 2022.04.21.

Kik irányítják a világot, és mit akarnak? - Politikai Hobbista Kohán Mátyással

Kik irányítják a világot, és mit akarnak? - Politikai Hobbista Kohán Mátyással

A fejlett, nyugati, progresszív világ évről évre új szavakat, kifejezéseket kreál, amelyek aztán a közbeszéd kedvenceivé válnak. Feminizmus, strukturális rasszizmus, kulturális kisajátítás, kritikai fajelmélet, meg a többi ökörség. Idén úgy néz ki, hogy a whitewashing, azaz “kifehérítés mintájára” nekünk is lesz egy új kedvencünk: a gaywashing, azaz “elmelegítés”. Nem csak minden új filmben, sorozatban kötelező már a meleg szál, hanem például a régi, jól ismert képregény-karakterekről is kiderül, hogy igazából a saját nemükhöz vonzódnak. Azaz: (f)elmelegítik őket.
Mi történik akkor, ha őrült progresszív liberálisok, köztük például transznemű vagy nonbináris óvodapedagógusok eszement videókat töltenek fel a közösségi médiába? Semmi. Vagy még az is lehet, hogy nyilvános tapsvihart kapnak a hasonszőrűektől és a médiától. És mi történik, ha egy konzervatív gondolkodású, a normalitását őrző nő összegyűjti ezeket egy csokorba, és egy Twitter-csatornán bármiféle manipuláció, kommentár vagy egyéb nélkül, simán csak belinkeli őket? A progresszív csendőrség, azaz a libstapo konkrét hajtóvadászatot indít ellene és a családja ellen. És ami a legdurvább az egészben: ezt a német állam is finanszírozza, a német adófizetők pénzéből.
Gyakran halljuk Soros György vagy Bill Gates nevét, akik nem csak szupergazdagok és nagyon befolyásosak, hanem egy új világrendet is szeretnének létrehozni. Talán kevésbé ismert Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum alapítója, a Great Reset, azaz a “Nagy Újraindítás” kiötlője. Egészen konkrétan: fel akarják számolni a kormányokat és a nemzetállamokat, szétverni a hagyományos társadalmakat, hogy – saját bullsittelésük szerint – egy új, sokszínű, befogadó, egyenlő, fenntartható világtársadalmat hozzanak létre. Valójában a létező közösségek, a nemzetek, a vallás és a családok felszámolásával olyan, egyedülálló, érdekérvényesítő képességüket elvesztett individuumokat kreálnak, akiket aztán teljes mértékben uralhat egy szűk, senki által nem választott, önjelölt politikai-gazdasági elit.
Amikor azt gondolná az ember, hogy az ukrán-orosz konfliktusból kiinduló újabb geopolitikai elemzésre már csak ásítani lehetne, hiszen annyi ilyen volt már… akkor jön Kohán Mátyás, a Mandiner munkatársa, akivel a Hobbista egy olyan széles ívű, mégis konkrétumokkal teli, egyszerre intellektuális és szórakoztató, humoros, mégis nagyon komoly 22 percet tol le, ami fotelba szögezi a nézőt, és egy pillanatra sem tud elszakadni… Nem hiszed? Nézd meg! 🙂

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture