Jeszy mentálhigiénés tanácsadást tartott a csalódott ellenzéki szavazóknak – Politikai Hobbista Gerényi Gáborral

Jeszy mentálhigiénés tanácsadást tartott a csalódott ellenzéki szavazóknak – Politikai Hobbista Gerényi Gáborral

Jeszy mentálhigiénés tanácsadást tartott a csalódott ellenzéki szavazóknak – Politikai Hobbista Gerényi Gáborral

Ki lehet jönni a pszichózisból, vagyis fel lehet dolgozni a gyászt, amit ma az ellenzéki szavazók éreznek. Csak el kell felejteni az önbecsapást és a propagandát, és elhinni, hogy holnap is felkel a nap. Lehet boldogulni, lehet boldognak lenni, de ami a legfontosabb, a Fidesz senkit nem fog felakasztani, bebörtönözni, szóval félniük sem kell.
Felmerült, hogy Budapestből városállamot szerveznek a haladók, mert állításuk szerint a fővárosban mindenki szabad és demokrata. Meg szabad demokrata. Nos, az ötlet eleve hülyeség, annyi ideig bírnák, ameddig amerikai elvtársaik anno a CHAZben, Seattle belvárosában. Egy hétig. Aztán se kaja, se közbiztonság. És oktalan is, mert hibás a premissza: Budapest nem SZDSZ-es, egyáltalán nincs ellenzéki fölény – csak enyhe többség. Meg amúgy is, ahogy Magyarországnak kell főváros, úgy Budapestnek is szüksége van Magyarországra.
Ukrajna folytatja a magyarok elleni jogsértéseket. Nem engedik ki az országból azokat a magyar állampolgárokat, akik magyar útlevéllel léptek be Ukrajnába. Ez minden szempontból brutális visszaélés.
Internetto – Index – Mandiner – Azonnali… ezek csak a főbb hírportálok, amelyekhez Gerényi Gábornak erősen köze volt. A Hobbista mai vendége szerint az Index (amelynek társalapítója volt) a 2000-es években egy annyira innovatív és profi csapattal működött, annyira korszerű volt, hogy ha akkor nem esik szét a brigád, személyi és szakmai ellentétek miatt, akkor akár a Facebook és a Google későbbi nyomulásával szemben is képes lehetett volna felvenni a versenyt. Mert hogy ma már ez a két cég elviszi a magyar online reklámpiac felét; azaz nagyjából évi 50 milliárd forint – huss – kimegy Amerikába. Beszédes volt az adásban bemutatott ábra is, amelyen a legolvasottabb hírportálokat láthattuk; kiderült, hogy az Index továbbra is piacvezető, miközben az egykori “távozó indexesek” által gründolt Telex olvasottsága még a felét sem éri el az Indexének. Ugyanis folyton üvegplafonba ütközik: annyira elfogult, az ott dolgozók újságírás helyett annyira aktivistáskodnak, hogy a hardcore DK-s szavazóbázison kívül senki nem olvassa őket szívesen. És hogy mit vár Gerényi a médiapiacon a közeljövőben? Káoszt – de erről részletesebben is beszél a műsorban.

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture