Igaz vagy nem: Jeszi és Márki-Zay tényleg egyeztettek? – Politikai Hobbista Gaudi Nagy Tamással 2022.03.30.

Igaz vagy nem: Jeszi és Márki-Zay tényleg egyeztettek? - Politikai Hobbista Gaudi Nagy Tamással

Igaz vagy nem: Jeszi és Márki-Zay tényleg egyeztettek? - Politikai Hobbista Gaudi Nagy Tamással

Vologyimir Zelenszkij ukrán elnöknek két személyisége van. Egy valódi, és egy másik, amit a média kreált. És nem úgy néz ki, hogy a józanabbik kerekedne felül. Betiltja az ellenzéket, fenyegetőzik, követelőzik, és továbbra sem akarja tiszteletben tartani a kisebbségek, köztük a kárpátaljai magyarok jogait. Mégis, vannak, akik elhiszik a hős képét, amit felépítettek neki. És nem csak a könnyen befolyásolható, hétköznapi emberek. Sőt, egyes magyar politikai szereplők kifejezetten Zelenszkij kedvébe akarnak tenni. Az ukrán menekülteken segíteni kell, ez nem kérdés. De aki magyar politikusként ennek a soviniszta, magyarellenes ukrán kormánynak akar megfelelni a magyar érdekek helyett, az már a nettó hazaárulás kategóriáját súrolja.

De nem csak hazai, hanem vezető európai politikusok is rajonganak Zelenszkijért, és egymással versengve igyekeznek jóemberkedni. Például azzal, hogy ki tudja jobban tönkretenni a saját gazdaságát azért, hogy teátrálisan megbüntessék az oroszokat. Zöldpárti német politikusok teljes valóságtagadó üzemmódban beszélnek a gázellátásról, miközben a józanabbak (beleértve meglepő módon a szociáldemokrata Scholz kancellárt is) már gázellátási vészhelyzetre készülnek.

Amire délelőtt óta mindenki kíváncsi volt: igaz-e, amit Márki-Zay Péter a székesfehérvéri utcafórumán, Joe Biden legnagyobb pillanatait idéző kognitív zavarok közepette mondott, miszerint egyáltalán nem egyeztetett Jeszenszkyvel az orosz gázszállítások leállításáról és az ukrajnába történő fegyverszállítások elindításáról. Jesziék nyilván nem engedték csak úgy el ezt a magas labdát…

A második félidőben Gaudi Nagy Tamás, jogász volt a Hobbista vendége, aki ezúttal elsősorban a nagyon sokakat felháborító, Budaházy Györgyre kiszabott ítéletről beszélt részletesen. A jog háttérről is sok fontos dolgot megtudhattunk, többek között, hogy a mai napig nincs cáfolhatatlan bizonyítéka a vádlottak (Budaházyval együtt összesen tizenheten) esetében a terrorizmusnak. És remélhetőleg van némi fény az alagút végén, a Köztársasági Elnökhöz fordultak kegyelmi kérvénnyel. És üzent Budaházy családja is: félre kell tenni a személyes sérelmeket, és a nemzeti elköteleződésű kormányra szavazni. Mert ha valamilyen tragikus fordulat miatt a baloldal kerülne hatalomra, akkor Budaházynak biztos, hogy esélye nem lesz a szabadulásra.

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture