A Hobbista is megy tüntetni a tanárok mellett? – Politikai Hobbista Deák Dániellel 2022.03.22.

A Hobbista is megy tüntetni a tanárok mellett? – Politikai Hobbista Deák Dániellel

A Hobbista is megy tüntetni a tanárok mellett? – Politikai Hobbista Deák Dániellel

Miért bombáznak az oroszok iskolákat, kórházakat, színházakat…? Tényleg gátlástalanul támadják az ártatlan civileket? A Hobbista csapata némi történeti áttekintést adott – az összeállításban egy történész is segítséget nyújtott – arról, honnan erednek azok a taktikák, miszerint az egyik fél polgári létesítményekbe telepít katonaságot, fegyvereket… a másik fél pedig igyekszik ezeket mielőbb megsemmisíteni. De persze ettől még valóban vegzálják a támadó hadseregek a polgári lakosságot is; ennek célja nem az eszement öldöklés, hanem a folyamatos demoralizálás, ami a megadás kikényszerítéséhez vezethet.
A mostani adásban is volt a háborútól tudatosan eltávolodó, ún. pszichózisoldó műsorblokk; ezúttal a pedagógussztrájk volt a téma. Az ellenzéki pártok, elsősorban a DK előretolt helyőrségeként működő szakszervezetek valójában a legkevésbé sem a tanárokat képviselik, hanem politikai érdekeket szolgálnak – és ehhez kihasználják a tanárokat. De ettől még van baj bőven ezek a területen. Nem csak a tanárok fizetése és munkakörülményei, hanem az egész közoktatás jövője miatt. Ugyanis égető tanárhiány van már most, és a jövőben ez csak még rosszabb lesz. Ha viszont egyáltalán nem lesznek már szaktanárok, akik valódi tudást adva, a súrlódásról, a kontinentális lemezekről, a zigótákról… vagy épp Balassi Bálintról oktassák a nebulókat, akkor az iskolák funkciója gyermekmegőrzésre, társasági életre és zsírkrétával rajzolgatásra fog redukálódni. Persze, hurrá, csodálatos, végre egész nap önmegvalósíthatnak a gyerekek, megvalósul a finn modell… csak épp azóta már maguk a finnek hátráltak ki a finn modell mögül, miután rájöttek, hogy az output-ja semmit nem tudó, élhetetlen hülyegyerekeket jelent. Szóval a következő (Orbán-)kormány tegye rendbe a közoktatást, különben… (na, ezt Jeszi a műsorban mondja el)
Visszatérő vendégként kedden Deák Dániel, a politikai elemzők szupersztárja érkezett a stúdióba, és nem véletlenül: 12 nap múlva országgyűlési választásokat tartanak Magyarországon. Természetesen nem lehetett nem MZPvel kezdeni a beszélgetést, hiszen Daninak magyarázta el, hogy hazudik a Telex. Hogy hogyan szerezte vissza a telefonját MárkiZay Péter Péterfi Judittól? Kiderül a beszélgetésből.
A választásokra rátérve Dani fideszes győzelmet vár, hiszen MZP a saját táborát is erősen elidegenítette az ellenzéktől. De a közvélemény-kutatások továbbra sem választási győzelmek, hiszen a választás napján mindenki visszatalál a politikai családjához, még azok is, akiket szabályosan megrémít az a lehetőség, hogy MZPből miniszterelnök lehet. A fideszes nagyágyúkkal, Navrával és Lázárral kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy ezekben a körzetekben pont szükség lehet arra a néhány plusz százalékra, amiket az ismertségük hozhat. Ahogy Budapesten is jöhet pár váratlan kormánypárti győzelem, annak ellenére, hogy az összes körzetről már eldőlt kérdésként beszélnek az elemzők.

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture