Mikor lesz béke? Soha! – Politikai Hobbista Mernyó Ferenccel, aki megjósolta az orosz-ukrán háborút 2022.03.14.

Mikor lesz béke? Soha! – Politikai Hobbista Mernyó Ferenccel, aki megjósolta az orosz-ukrán háborút

Mikor lesz béke? Soha! – Politikai Hobbista Mernyó Ferenccel, aki megjósolta az orosz-ukrán háborút

Az orosz propagandát kitiltották Európa területéről, mi meg itt maradtunk az ukrán propagandával. Esélyünk sincs arra, hogy legalább a valósághoz közelítő képet kapjunk. De láthatóan sokan nem is igénylik. Aki nem áll be a kórusba, vagy csak megjegyzi, hogy a szétlőtt mariupoli kórház képét tegnap még harkovi kórházként mutatta a média, az rögtön megkapja az orosz propagandista jelzőt. Akiket persze azonnal meg akarnak semmisíteni a fotelforradalmárból fotelszabadságharcossá fejlődött ütődöttek.

De a propagandát leleplezni sem egy túl szívderítő tevékenység. Hiába bizonyítjuk be, hogy a kép hamis, attól az a ház, kórház, iskola még továbbra is szét van lőve. A Hobbista ezért inkább visszament a történelembe és Geliwitztől a Tonkini-öbölig sztorizva mutatta be, hogy nincs új a nap alatt, korábban is hazudtak.

Háborús görcsoldónak a Hobbista NoÁrt vette be, aki az ATV “Az Öt” című műsorában megpróbált a felnőttekkel játszani. Ez, vagyis inkább Hont András döbbent arca, Ceglédi Zoltán fejcsóválása és Konok Péter rémülete annyira emlékezetesnek bizonyult, hogy a Hobbista stábja másodelemzésbe fogott; behatolt Molnár Áron színművész agyának mélyére, és ott… nem talált semmit. Ceglédi egyik visszakérdezése hamar klasszikussá nemesedett. Amikor noÁr azt magyarázta, hogy Putyin ellen úgy kell küzdeni, hogy tiktok-videókban elmeséljük a gonoszt, továbbá pénzt adunk civil szervezeteknek, netalán csatlakozunk ezekhez, akkor Ceglédi feltette a legfontosabb kérdést: „Igen, és ettől Putyin?

Három héttel ezelőtt egyedül ő mondta, hogy lesz háború. Tavaszra jósolta ugyan, de csak néhány hetet tévedett. De így is megkapta a “Politikai Hobbista Ukrajna-szakértője és házi látnoka” titulust, ÉS a műsor története során először, mindössze három hét múlva ismét a vendégfotelben találta magát. Mernyó Ferenc most is mondott néhány merész dolgot: egyrészt, hogy igazából sosem lesz béke, másrészt Ukrajnát fel fogják osztani (a nagy részét természetesen Oroszországhoz csatolva), és esetleg egy kb. Alföld méretű kis ország marad meg semleges Ukrajnaként. “Putyin okos” – ez is elhangzott a vendégtől, ami dehogyis egy érzelemmentes, józan, realista meglátás, hanem csakis orosz propaganda lehet egy orosz ügynöktől…

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture