Bangóné tündöklése és bukása – Politikai Hobbista dr. Szarka László Csabával

Bangóné tündöklése és bukása – Politikai Hobbista dr. Szarka László Csabával

Bangóné tündöklése és bukása – Politikai Hobbista dr. Szarka László Csabával

Lesz-e háború Ukrajnában? Ezt a kérdést teszi fel, illetve ettől retteg a világ közvéleménye. A vizionált ukrajnai orosz invázió a rettegés-iparban utazó világvége-kufárok e heti aktuális pszichodevizája. Az apokaliptikus jóslatok szerint utána a ruszkik egész Európát megszállják, hogy a végén egy nagy világháború atomfelhőjében vesszen oda az emberiség… A Hobbista megpróbálja eloszlatni a hisztériát, s ehhez a logikát és a történelmet hívta segítségül, és arra jutott, hogy… semmi nem fog történni. Az oroszok nem akarják és nem is lennének képesek megszállni Ukrajnát. Emellett okuk sincs rá, mert csak veszítenének vele. Miközben, ha várnak, két év múlva úgyis választások lesznek Ukrajnában, az oroszbarát ellenzék pedig győzelemre áll. Egyedül az amcsiknak áll érdekében az invázió, hogy lepöcköljék a volt szovjet utódállamoknak kínált orosz-modellt a térképről.
Bangó jött, látott, hülye volt és távozott. A többé-kevésbé írástudatlan képviselőnő közgazdászként csillogott, és ez okozta politikai karrierjének dicstelen végét. Pedig ha valakiről, róla bizton lehet állítani, hogy semmi értelme nem volt a politikusi létének. Gyűlölködött, uszított, ordítozott, patkányozott, közben pedig annyira önfeledten ostoba volt, hogy néha még egy lufit se volt képes kipukkasztani. Arról nem is beszélve, hogy egészen egyszerű szavakat és mondatokat nemhogy leírni, de kimondani sem volt képes.
A második félidőben dr. Szarka László Csaba geofizikus és klímakutató, az MTA rendes tagja ült be a vendégfotelbe, hogy tudományos igénnyel beszéljen a Hobbista egyik kedvenc témájáról, a globális felmelegedésről. Dr. Szarka nem a szkeptikusok, hanem a tudósok közé tartozik, így csak olyanról beszél tényként, amire van adat és mérés. Vagyis a politikusok által megkövetelt eredményeket és kimeneteket nem veszi figyelembe.
Amit tudunk eddig, az az, hogy mindig is volt klímaváltozás, ha pedig erre fel akarunk készülni, akkor leghelyesebben úgy járunk el, hogy felkészülünk arra, hogy melegebb lesz, arra, hogy hidegebb lesz, és arra is, hogy nem változik semmi. Ugyanis, és erről egy ábrát is mutatott, ha nemcsak azokat az adatokat vesszük figyelembe, amiket az ENSZ által felállított, politikailag motivált szervezet kiválaszt, hanem a valós, releváns adatokat, akkor nem jön ki az a végítélet-modell, amit az ENSZ erőltet. A konkrétumokat sem nélkülözte az előadás. Dr. Szarka bizonyítékokkal alátámasztva mutatta be, hogyan ébresztenek értelmetlenül kétségbeesést a tengerszint emelkedésével kapcsolatban. Az Antarktisz egyik fele tényleg olvad, a vulkáni tevékenység miatt, a másik felén viszont nő a jégtakaró. Alaszkában fák maradványait találták az éppen visszahúzódó gleccser alatt. A Nílus vízszintjét 1400 éve mérik, és rögzítik az eredményeket… és mi derül ki? Az adásból erre is választ kapunk, számos további példa mellett, amit a klímatudós hozott.
“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture