Csukaszürkében, fáklyákkal, rohambiliben, Kar98k-kal búcsúztatták Merkelt – Politikai Hobbista Cselőtei Lászlóval 2021.12.07.

Csukaszürkében, fáklyákkal, rohambiliben, Kar98k-kal búcsúztatták Merkelt – Politikai Hobbista Cselőtei Lászlóval

Csukaszürkében, fáklyákkal, rohambiliben, Kar98k-kal búcsúztatták Merkelt – Politikai Hobbista Cselőtei Lászlóval

Hobbista nem a sofőrnek adott fegyelmit, nem képzelgett orosz titkosszolgálati akciót, hanem a tényeknek megfelelően foglalkozott Völner Pállal, az IM parlamenti államtitkárával szemben megfogalmazott vádakkal. Kellemetlen? Igen! De ez a normalitás egyik titka. Ha valaki bűncselekményt követ el, akkor a konzervatív oldal nem mentegeti. Az csak a függetlenobjektív sajtóban (röviden: FOS) és a liberális oldalon szokás.
Nyolcvan éve támadták meg a japánok Pearl Harbort, ennek apropóján pedig Kurtz percei következtek: elmesélte, miért nem meglepő és miért nem csak a négycsillagos admirális nőrfi miatt tud elpusztítani egy repülőgéphordozót egy tengeralattjáró.
A németek sok mindent rosszul tudnak. A németek sok mindent el is felejtettek. De egy valamiben egyszerűen tökéletesek, ez pedig a menetelés. Abban (másban sem nagyon) biztos nem változtak meg. Merkel mamát búcsúztata a Wehrmacht, vagyis a Bundeswehr. Katonai díszmenetben, fáklyákkal, csukaszürke egyenruhában és világháborús fegyverekkel, ahhoz hasonló rohambiliben. Merkel pedig meghatódva nézte, ahogy még egy punknótát is eljátszik a kedvéért az a katonazenekar, amelyik nemsokára már utódját, a német irányítás alatt egyesülő Európát ELŐMOZDÍTÓ utódját fogja kísérni először keletre, aztán nyugatra.
A nyomtatott sajtó halott. A rockzene halott. A liberálisok több kedvenc toposzára is sikerült egy füst alatt rácáfolni. Cselőtei László, a 35 éves Hammerworld (korábban Metal Hammer, még korábban Metallica Hungarica) magazin alapító-tulajdonosa és Jeszi egyrészt ünnepeltek, másrészt kicsit visszautaztak az időben. De a 80-as évek vége nem csak a lap elindulása, kettejük 33 évvel ezelőtti megismerkedése, vagy általában a rockzene miatt érdekes. Hanem azért is, mert a rendszerváltást megelőző, majd pedig azt követő évekre oly jellemző posztkommunista világ, egy zűrzavaros, de páratlanul izgalmas időszak tökéletes lenyomatát képezik mindazok a történetek, amiket a srácok felidéztek a beszélgetés során.

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture