Jönnek a robotok és hülyét csinálnak a muciológusokból! – Politikai Hobbista Kovács Bálinttal és Mátéval (Gehilio’s Garage)

Jönnek a robotok és hülyét csinálnak a muciológusokból! – Politikai Hobbista Kovács Bálinttal és Mátéval (Gehilio's Garage)

Jönnek a robotok és hülyét csinálnak a muciológusokból! – Politikai Hobbista Kovács Bálinttal és Mátéval (Gehilio's Garage)

A nagy technológiai forradalmaknak mindenképpen vannak árnyoldali, de a malthusiánus jóslások és a világvége károgások sosem valósulnak meg. A Hobbista a robotizációval foglalkozott, amiről a haladó muciológusok úgy beszélnek, hogy miatta 800 millió ember fogja elveszíteni a munkáját az iparosodott országokban. Ez tipikus malthusiánus ijesztgetés, de ahogy a lószar sem öntötte el Londont, úgy a robotok sem veszik el a munkánkat. Emberre mindig szükség lesz, a robotizáció pedig legfeljebb a képzetlen és olcsó munkaerőt teszi feleslegessé, amiből milliószám vásárol be éppen Németország. Róluk pedig tudjuk, hogy mindig rosszul számolnak.

NoÁr NoÁrnak rappeli egy vécében, hogy ő a legbátrabb áldozat, mert nem marad csöndbe, akkor sem, ha egy 50 kilós nő taszigálja a Vígszínházban. A liberális értelmiség megmondóembereiről az a sztereotípia, hogy egyszerűen Képtelenek elvonatkoztatni a saját kis, öt utcából álló világuktól és fogalmuk sincs, hogy ezen kívül mi folyik. Ő meg jön, és előadja ezeket. Vajon hány embert érdekelhet, hogy modellváltás történt az SZFE-n, meg ő otthagyta a Vígszínházat? Nullát. Ahogy Comptonban is nulla ember nem röhögné ki, ha ott előadná a kis bölcsészrappét a nevetséges megpróbáltatásairól.

A második részben a szocializmus elevenedett meg – de szerencsére nem politikai vagy gazdasági értelemben. Kovács Bálint és Kovács Máté, a Gehilio’s Garage YouTube csatorna gazdái veterán autó-őrültek, és azon belül is kifejezetten az egykori szocialista blokkban gyártott modellekre specializálódtak. Volga, Barkas, Trabant, Lada, Moszkvics… és persze a még ezekhez képest is egy kategóriával lejjebb sorolt, mégis kedvencükké vált Zaporozsec. Ezek – Bálint saját bevallása szerint – ma már a legtutibb csajozós autók. Ma már alig látni az utakon, pedig a 90-es években még meghatározóak voltak. De hogyan érezhet bármiféle nosztalgiát ezek iránt az autók iránt két olyan srác, akik már azután születtek, hogy a gyártásuk is leállt? Hát például úgy, hogy egyiküket még a születése után egy ilyennel vitték haza a kórházból! Valószínűleg már ott és akkor  megtetszett neki…

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture