Szónokolni tudott, de kormányozni nem – Politikai Hobbista Plusz 2021.09.19.

Szónokolni tudott, de kormányozni nem - Politikai Hobbista Plusz

Szónokolni tudott, de kormányozni nem - Politikai Hobbista Plusz

Puzsér a kardjába dőlhet, az ATV próbálkozhat, de a legszínvonalasabb politikai vitaműsor továbbra is a hosszú nyári szünet után visszatért Politikai Hobbista Plusz.
Két évfordulót is megünnepeltek péntek este a professzorok és a sapkások. 15 éve került napvilágra az őszödi beszéd és egy évesek az Ábrahám-egyezmények.
Az őszödi beszéd kapcsán kedélyes egyet nem értés bontakozott ki a GerőPityinger és a MAKAmbrózy párosok között. Gerőék szerint a beszéd lényegtelen, Gyurcsány simán nyerhetett volna 2010-ben is, ha képes jól kormányozni. MAKék szerint viszont maga a beszéd volt az a pont, ahonnan megváltozott a történelem menete, onnan már kormányozni sem lehetett, csak kapkodni, megúszásra játszani.
Trump az Ábrahám-egyezményekkel bizonyította, hogy külpolitikai zseni. Rávette az arab országokat, hogy a palesztin kérdést mellőzve állapodjanak meg Izraellel. De Biden nem folytatta a programot, ahogy MAK fogalmazott, a Szem elfordult, most a Nagy Orosz Medve környékén próbál zűrzavart kelteni. Nem érdekli Amerikát se Irán, se Izrael, se úgy általában a Közel-Kelet. MAK Izrael jövőjével kapcsolatban is kételyeket fogalmazott meg, sőt, egyenesen odáig merészkedett, hogy ő nem vásárolna ott ingatlant. Gerő erre csak annyit jegyzett meg, hogy bizonyos okokból nem is kínáltak fel neki ilyen lehetőséget – és innentől a műsor tökéletesem hozta a Muppet Show díszpáholyának hangulatát a két, egymásra acsarkodó, de egymás nélkül létezni sem tudó professzorral. Na jó, Gerő még azt is hozzátette, hogy lehet érvelni Izrael kapcsán a pesszimista forgatókönyvek mellett, de Herzl Tivadarnak se hitte el senki, hogy lesz zsidó állam.

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture