Az ukrán kormány energiaterrorizmussal fenyegeti Magyarországot – Politikai Hobbista Hoppál Péterrel 2022.05.26.

Az ukrán kormány energiaterrorizmussal fenyegeti Magyarországot – Politikai Hobbista Hoppál Péterrel

Az ukrán kormány energiaterrorizmussal fenyegeti Magyarországot – Politikai Hobbista Hoppál Péterrel

Mindenki keressen egy kényelmes kanapét és megfelelő mennyiségű pisztáciát! Kitört a cicaharc Puzsér Róbert és Jámbor András között. A felek azzal vádolják egymást, hogy csak taktikai megfontolásból játszották a független, közösségszervező, balos értelmiségit, de tulajdonképpen MSZP-sek és az egyetlen céljuk a politikusi karrier, amit az MSZP segítségével és az MSZP pénzén építenek. A Hobbista megfejtése: mind a kettőjüknek igaza van.
Az ukrán energiaügyi miniszter tanácsadója energiaterrorizmussal fenyegette meg Magyarországot. A ‘90-es évek maffiózóinak suttyó stílusában arról beszélt, hogy milyen kár lenne, ha történne valami a Barátság-kőolajvezetékkel. Vagyis: ha nem úgy táncolunk, ahogy Ukrajna fütyül, akkor felrobbantják a vezetéket, mi meg olaj nélkül maradunk. Noha a terrorizmusnak nincs bevett nemzetközi jogi definíciója, de abban minden szakértő egyetért, hogy az ilyesmi, a civil lakosság és a civil infrastruktúra ellen irányuló fenyegetés bizony terrorizmus.
Ha Magyarországra jössz, nem kapsz benzint – harsogja a FOS. Nos, megint nem fejtették ki az igazság minden részletét, ez a feladat a Hobbistára maradt.
A második félidőben Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár ült be a Hobbista vendégfotelébe, épp az első, ebben a feladatkörben végzett munkanapja végén. Pontosabban 2014 és 2018 között egyszer már viselte a pozíciót, így igazából csak visszatért. Szerinte óriási az a teljesítmény, amit Magyarország az elmúlt 12 évben a kulturális fejlesztések, intézmények, infrastruktúra terén produkált. Ami nagyon fontos is, mert bármilyen jó a tartalom, ha nincs hozzá a forma, akkor az emberek nem érdeklődnek. Dohos pinceszínházakba nem járnak minőségi előadásokat nézni, a mostanában átadott kulturális épületkomplexumokba viszont szívesen. Ami pedig a tartalmat illeti: a kultúrában nagyon fontos, hogy ápoljuk, őrizzük a hagyományainkat, értékeinket, a nemzettudatot, és ezt igenis lehet korszerűen, szórakoztatóan, “szexin” tenni.

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture