Székely himnusszal gyötrik a román politikai elitet a hokisok – Politikai Hobbista Fodor Ádámmal 2022.05.10.

Székely himnusszal gyötrik a román politikai elitet a hokisok – Politikai Hobbista Fodor Ádámmal

Székely himnusszal gyötrik a román politikai elitet a hokisok – Politikai Hobbista Fodor Ádámmal

A román politikai elitet rettenetes inzultus érte: a már kiesett román hokiválogatott székely tagjai a meccs után közösen énekelték a székely himnuszt az őket legyőző magyar válogatottal. Mindezt Szlovéniában, de a román politikai elit szerint az is ősi román föld; szerintük az ősi román földön nem szabad székely himnuszt énekelni, mert az sérti a román jelképeket.
Folytatódik a Polinasaga. Igaz, csak a Hobbistában. Kiderült, hogy ugyan a BBC-nek Magyarországra panaszkodnak a képzeletbeli ukrán menekültek, de mégis Angliában dolgoztatják az ukránokat rabszolgaként. Hát, ilyenek ezek a gyarmattartó népek; szeretnek rabszolgákat tartani, de ugyanakkor elemi igényük van arra, hogy borzongjanak a primitív, erőszakos közép-európai mucsaiakon.
Az EU megint hitelt akar felvenni a tagállamok kontójára, most éppen Ukrajna kedvéért. És persze megint mi fogunk vétózni. Amire számítanak is, hiszen Ursula nem hozta a tartozást, pedig a Hobbista fehér Opel Kadettben várta. Na, hogy ez hogy jön össze, azért nézzétek meg a kedd esti Hobbistát!
Nem lehet kérdés, hogy mindig a foci lesz a legnépszerűbb sport nálunk (ahogy szinte az egész világon az), mert – ahogy a Hobbista fogalmazott – a foci nem csak sport, de egy nemzeti katarzis is egyben. Viszont egyre jönnek fel további olyan, látványos csapatsportok, amelyekben kifejezetten a világ élmezőnyéhez tartozunk, vagy legalábbis ott vagyunk a kapuban. A kézilabda mellett ilyen a jégkorong is. A magyar férfi felnőtt válogatott épp most jutott fel az A csoportba, így a jövő évi VB-n Kanada, Svédország , Finnország és a többi nagyágyú ellen játszhatunk. Mínusz az oroszok, akiket – a fehéroroszokkal együtt – kizárt a nemzetközi szövetség. Sőt, a VB-rendezés jogát is elvették tőlük. Így van rá esély, hogy Szlovéniával közösen mi rendezhetjük meg – a szakemberek 40% körülre teszik az esélyét. Legalábbis ezt mesélte a mai adás vendége, Fodor Ádám, a Magyar Jégkorong Szövetség kommunikációs vezetője. De elmondta azt is, hogy miközben a felnőtt csapat ismét bravúrt hajtott végre (harmadszor került fel az A csoportba), emögött kissé észrevétlen maradt a nyilvánosság előtt, hogy az U19es csapat is ugyanezt a bravúrt hajtotta végre, sőt, a női válogatott pedig már tavaly feljutott. Ádám elmondása szerint ráadásul a még fiatalabbak, a 2004-2005-ös születésűek körében vagyunk a legerősebb, ahol annyira jó játékosaink is vannak, akik majd egyszer akár az NHLbe, az észak-amerikai profi ligába is bekerülhetnek.
“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture