Parancsot teljesítenek vagy pszichózisba estek az EU vezetői? Képviselők vagy bohócok ülnek a magyar Parlamentben? – Politikai Hobbista Plusz 2022.05.06.

Parancsot teljesítenek vagy pszichózisba estek az EU vezetői? Képviselők vagy bohócok ülnek a magyar Parlamentben? – Politikai Hobbista Plusz

Parancsot teljesítenek vagy pszichózisba estek az EU vezetői? Képviselők vagy bohócok ülnek a magyar Parlamentben? – Politikai Hobbista Plusz

A gyönyörű és kreatív Szamosi Timi stílszerűen, érettségi tételek formájában hozta Jeszinek az aktuális témákat, amelyek közül elsőként a gáz- és olajembargó kérdését sikerült kihúzni. A professzorok és a telepi vagányok azt a kérdést vitatták meg, hogy mi lehet az oka annak, hogy az EU egyes vezetői ennyire önsorsrontó lépésekre akarják rákényszeríteni a kontinens országait. A beszélgető társaság döntő többsége az Egyesült Államok érdekeit és az általa kifejtett nyomást vélte felfedezni az egész mögött, de Gerő András kicsit védelmébe vette az USA-t, azzal, hogy ott is maradtak még józan hangok. Sajnos kisebbségben vannak, mint ahogy Európában is, de az optimista látásmód szerint még így is képesek annyi önkorrekciót kierőszakolni a politikai rendszerből, hogy az nem fog összeomlani.

A parlamenti kultúrán látszik a normavesztés, vagyis az, hogy képviselők – főleg az ellenzékiek – csak a szurkolóknak játszanak. Azok pedig csontzenét akarnak hallani, azt, amikor a kedvenceik fenyegetik és szidalmazzák az ellenfelet, és alapvető kulturális normákat nem tartanak be. Persze erre is kaptak felhatalmazást, ezt várják el tőlük, hiszen az a majd két millió szavazó arra szavazott, hogy O1G. Pedig lehetne ezt normálisabban is művelni, már csak azért is, mert ahogy a fociban sem tetszik az oktalan brutalitás az úgynevezett semleges nézőnek, úgy a politikában is valamiféle sportszerűséget szeretnének látni a kevésbé fanatikus választó tömegek.

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture