A 400 Ft-os Euró valósága – Politikai Hobbista Németh Bálinttal 2022.03.08.

A 400 Ft-os Euró valósága - Politikai Hobbista Németh Bálinttal

A 400 Ft-os Euró valósága - Politikai Hobbista Németh Bálinttal

Az Euró/Forint középárfolyam hétfőn (majdnem) elérte a 400-as szintet. És ez nagyszerű alkalom volt nem csak az ellenzéki politikusok, de a Facebookon posztoló és kommentelő pénzügyi szakemberek tömkelege számára is, hogy megvillanthassák hozzáértésüket. Meg persze hergelhessék egymást és másokat is. A forintgyengülés természetesen kellemetlen nem csak azok számára, akik épp külföldre készülnek utazni, hanem a teljes importot drágítja. De olcsó demagógia helyett meg lehet nézni ennek a pénzügyi jelenségnek a gazdasági-politikai-társadalmi okait is; például azt, hogy sajnos háború van a szomszédban. A Hobbista mindenki számára érthetően elmagyarázza a devizaárfolyamok alakulásának hátterét.
Magyarország igen derekasan helytáll az Ukrajnából érkező háborús menekültek ellátásában, olyannyira, hogy azoktól az európai politikai szereplőktől is dicséretet kapunk, akik korábban folyton minket mószeroltak. De beállt a helyükre Trevor Noah, dél-afrikai származású komikus, TV-s személyiség, aki egészen gyomorforgató módon azzal vádolja Magyarországot, hogy rasszisták vagyunk, amiért most bezzeg segítünk a fehér ukránoknak, de a Szíriából érkezőkkel már nem voltunk ilyen előzékenyek. Hello, seggfej! A mostaniak tényleg háború elől menekülnek, tényleg nők és gyerekek, mert a férfiak otthon maradnak harcolni. Az előző brigád inkább a nőket hagyta otthon, és az életerős férfiak követelték a határon, hogy azonnal vigyék őket a németországi kánaánba.
Az ukrán háború kapcsán ha lassan is, de mintha megszólalnának világszerte a józan hangok. Bár továbbra is szankciókkal, cégek kivonulásával próbálják büntetni az oroszokat, de ezzel leginkább nekik kedveznek: az egekbe szökő olajár miatt Oroszország jelen állás szerint 100 milliárd dolláros többletbevételre tesz szert évente az áremelkedés miatt. Jól megbüntettük őket! De már Amerikában is vannak, akik nem teljesen hülyék, illetve nem akarnak romba dönteni egy országot és a teljes világgazdaságot azért, hogy önző gazdasági vagy geopolitikai érdekeiket érvényesítsék. Douglas MacGregor ezredes elmondta, hogy Zelenszkij egyáltalán nem hős, hanem a saját népét áldozza fel. Valamint azt, hogy a háborúnak kb. 10 napon belül vége lesz, és igenis el kell fogadni, hogy legyen egy semleges zóna a NATO és Oroszország között, ami szerinte mindkét fél számára előnyös.

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture