Putyin elszámolta magát? – Politikai Hobbista Demkó Attilával 2022.03.07.

Putyin elszámolta magát? – Politikai Hobbista Demkó Attilával

Putyin elszámolta magát? – Politikai Hobbista Demkó Attilával

Hogyan legyünk szolidárisak, együttérzőek az ukrán néppel úgy, hogy csak velük vagyunk azok, nem pedig a korrupt politikai vezetőikkel, akik idegen érdekek, geopolitikai játszmák kedvéért a saját népüket áldozzák fel és küldik a pusztulásba az országukat? Hát nem az ukrán zászlós profilképekkel. Hanem pont azzal, amit mi, magyarok csinálunk: minden eszközzel segítjük a menekülteket.
Végre jutott idő egy kis háborús pszichózist feloldó műsorblokkra, és ebben Jakab Péter kapta a főszerepet. Most már nem csak táncol, hanem énekel is. Az orbánbuktató popdalok eddig sikerén felbuzdulva úgy gondolhatta, hogy a “Nem tetszik a rendszer”, Vadai Ágnes gitározása, NoÁr saját tükörképének történő szerenádozása és a “ millijön brainvasd pípöl” után ő viszi be az utolsó akkordot. Kevéssé sikerült, inkább olyan lett, mint a mai Jobbik: egy csipetnyi DK és egy csipetnyi Mi Hazánk Mozgalom szarul összekeverve és még szarabbul előadva.
De visszatérve az ukrán helyzethez, van egy fontos gazdasági aspektusa a háborúnak: meglepő módon ez is jelentős részben az olaj és a gáz, vagyis az energiahordozók körül forog. Németország az orosz gáz legnagyobb felhasználója, többségében ezzel fűtenek és állítanak elő elektromos áramot. Amerika ezt régóta nem nézi jó szemmel, és szeretné, ha inkább tőle vásárolnának cseppfolyósított palagázt. Miután a gazdasági, politikai és katonai nyomással szemben Oroszország sarokba szorított medveként háborút indított, a nyugat meglepődött… és a lehető legrosszabb., önsorsrontó válaszokat adta. Ha így megy tovább, és az oroszok ellen szankciókat mindenre kiterjesztik, akkor súlyos következményekkel kell számolni, a nemzetközi űrállomás működésképtelenné válásától kezdve a teljes európai recesszióig.
Putyin nem ezzel számolt – mondta Demkó Attila, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője. Attila úgy látja, Putyin elbízta magát; éveken keresztül rossz lapokkal nyert, Krimnél és Szíriában is kijött neki a lépés, most meg jó lapokkal akart nagyot nyerni, de úgy néz ki, nem jött be a húzása. Az ukrán hadsereg most nem adta meg magát, keményen ellenállnak. Közben pedig megszületett az ukrán nemzet is: megszűnt a gyűlölködés az oroszajkú keletiek és az ukrán nacionalista nyugatiak között, közösen harcolna az orosz megszállók ellen. Persze azt, hogy mit hoz a jövő, arra Attila nem akart bizonyosságokat mondani, hiszen ő is azok közé tartozott, akik nem hitték el, hogy megindulnak az oroszok. Nem is tartotta logikusnak, pont azért, ami ma látszik a fronton. Az elhúzódó háborúba pedig az egész világ az áldozata lesz. Energia és élelmiszer nélkül marad rengeteg ország, amiből újabb véres konfliktusok, migráció és tömeges éhezés következik. Az ukránok viszont biztos nem adják fel, és mivel az információs háborút megnyerték, ezért mögöttük áll az atlanti civilizáció; amíg ők kitartanak, addig kapják a katonai segélyeket.
“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture