Ukrajna-szakértő, aki mást gondol – Politikai Hobbista Mernyó Ferenccel 2022.02.21.

Ukrajna-szakértő, aki mást gondol – Politikai Hobbista Mernyó Ferenccel

Ukrajna-szakértő, aki mást gondol – Politikai Hobbista Mernyó Ferenccel

Kanadában szükségállapotot hirdetett Trudeau, mert nem bírja elviselni, hogy tüntetnek ellene. Ez szerinte támadás a demokrácia ellen, továbbá a fehér felsőbbrendűség jele, ezért az első generációs bevándorlókból, feketékből és bennszülöttekből álló szállítómunkásokat szétverette a hófehér felső középosztály kényelme érdekében a hófehér rendőrségével. Kanada tényleg a diktatúra útjára lépett, a budapesti 2006-os eseményeket is zárójelbe tevő brutalitással esik neki saját polgárainak. Emellett a magántulajdont sem tartja tiszteletben, befagyasztatja a tüntetők bankszámláit. Mindez új fénytörésbe helyezi a korábbi, a kommunista Kínát méltató mondatait.
Legyen másik! Most már Romániában is. Ezt az ordas kamu narratívát tolják a Függetlenobjektív Sajtó (FOS) tényektől Függetlenül Alkotó Szerzői (FASZ) arról, hogy a transindex.hu romániai magyar hírportál ellehetetlenült, bezárt, esetleg politikai szócsévő vált… volna, de jött a hős Telex és megmentette őket. De ahogy az Index esetében is jó előre meg volt már tervezve a profin levezényelt akció, mégis elhitetve sok olvasóval az áldozatszerepet, ugyanígy a Transindex sztorijánál is dőlnek ki a csontvázak a szekrényből. Egyrészt valaki már novemberben bejegyezte a transtelex.ro domaint, ahogy azt már több helyen is olvashattuk. Az viszont a Hobbista exkluzív információja, a Fair Righttal egyik közös barátunknak köszönhetően, hogy az egyik szerkesztőjük már szintén hónapokkal ezelőtt büszkén számolt be a Facebookon arról, hogy milyen jó kis kiképzést kapott Budapesten… hol másutt, mint a Telexnél.
A második félidőben Mernyó Ferencet látta vendégül a HobbistaMernyó nem osztja a társaság optimista álláspontját (persze az, hogy mi az optimális, az sem egyértelmű); szerinte igenis lesz háború Ukrajnában. Mivel ott élt, sokat jár vissza, ismeri Ukrajnát, nem tartja önálló országnak, sem népnek az ukránokat, és szerinte Putyin be akarja írni magát az orosz történelembe azzal, hogy – legalábbis részben – visszaszerzi Nagy Péter Oroszországát. A háborút viszont tavaszra jósolja, amikor egész nyugati világ a saját, belső problémáival lesz elfoglalva, Putyin pedig megszerez Odesszától Kijeven át a fehérorosz határig mindent, és csak egy apró, kicsi, amúgy is félig lengyel terület hagy meg Európának. Tulajdonképpen a középkori Halics és Lodoméria marad Ukrajna, és ha már felosztás, azt sem tartja kizártnak, hogy Kárpátalja Magyarországhoz kerül.
“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture