Ha uszodában van, fel sem jön a víz alól Steinmetz Ádám, amíg Márki-Zay beszél – Politikai Hobbista Szepesi Balázzsal 2022.02.14.

Ha uszodában van, fel sem jön a víz alól Steinmetz Ádám, amíg Márki-Zay beszél – Politikai Hobbista Szepesi Balázzsal

Ha uszodában van, fel sem jön a víz alól Steinmetz Ádám, amíg Márki-Zay beszél – Politikai Hobbista Szepesi Balázzsal

A baloldal benne van a nemzetben, ahogy a balsors a Himnuszban – mondta Orbán Viktor az évértékelőjén. A Hobbista stábja ezen remekül szórakozott, a haladó baloldal, Puzsérral az élen pedig vonyít a fájdalomtól. Pedig tényleg olyan a baloldal, mint a balsors. Amit jól megmutat a Kapitány vezérigazgatójának évértékelője, ami inkább tűnt egy zavaros mondatsalátának, mint politikai beszédnek. És tele van zavaros anekdotával, történelmi pontatlansággal. Jeszy kedvence az a jelenet volt, amikor az István a király című rockoperában elhangzott „ősi jogot” összekeverte az ősiség törvényével. Az előbbi a sztyeppei trónöröklési rend, míg az utóbbi a nemesi birtokokat öröklési rendjét szabályozta. És tökéletesen megfér a kereszténységgel, amit az is bizonyít, hogy 1848-ban törölték el.
Gyurcsány nulla értelmű beszéde után jött Márki-Zay a mínusz értelmű beszédével. A Kapitány meglátogatta Somogy megyét, hogy Steinmetz Ádám mellett kampányoljon. Ez olyan jól sikerült, hogy kivételesen nem a választókat sértegette, hanem Jobbik olimpikonját. MZP ugyanis arról hadovált, hogy míg Orbán egyszemélyben náci és kommunista, náluk ezekre az ideológiák képviseletére külön pártok vannak az ellenzéki szivárványkoalícióban. Steinmetz pedig az arckifejezésével jelezte, hogy ő sem tartja normálisnak a Kapitányt. Persze MZP már másnap letagadta a saját szavait, az Élet és Irodalom elmúlt 30 évének összes varázsszavát beletuszkolta egy posztba, amivel valami olyasmiről akarta meggyőzni az ellenzéki szavazókat, hogy Orbán „rósz”, mert szélkakas-kommunista-fasiszta.
Szepesi Balázs, Mathias Corvinus Collegium Közgazdasági Iskolájának vezetője, az Innovációs és Technológiai Minisztérium korábbi helyettes államtitkára összegezte a Hobbista és a Hobbista nézői számára az elmúlt 30 év gazdasági, gazdaságpolitikai fejleményeit Magyarországon. Nem csak a rendszerváltozást, de az EU-csatlakozást is idealista lelkesedéssel vártuk, s bár mindkettőre szükség volt és hozott előnyöket, de ugyanakkor illúzióvesztéseket is. Összességében azonban mindenképp sikersztori az elmúlt 30 év. A GDP-növekedés tekintetében 31ikek vagyunk az egész világban, és a régióban is jól teljesítettünk, még ha hullámzóan is. Érdekes módon mindig akkor előztük a többi visegrádi országot, amikor jobboldali kormány volt hatalmon, és mindig akkor maradtunk alul velük szemben, amikor balos.
“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture