Tévednek vagy hazudnak a közvélemény-kutatók? – Politikai Hobbista Mráz Ágoston Sámuellel 2021.09.05.

Tévednek vagy hazudnak a közvélemény-kutatók? - Politikai Hobbista Mráz Ágoston Sámuellel

Tévednek vagy hazudnak a közvélemény-kutatók? - Politikai Hobbista Mráz Ágoston Sámuellel

Galla Miklós megkapta a Karinthy-gyűrűt, amit 1975 óta ítélnek oda évente a legkiemelkedőbb rádiókabarés személyiségeknek. Aztán visszavették tőle; az indoklás szerint a nyíltszíni meztelenkedése összeegyeztethetetlen a díj szellemiségével. A Hobbista véleménye szerint, ahogy Nagy Feró is teljesen megérdemelten kapott Kossuth-díjat, hiába mutatott be anno elefántot a színpadon (az adásból pontosan kiderül, mi ez), ugyanúgy Gallának is jár a díj, a Waczak szálló és a Monty Python magyar fordításáért, meg úgy általában a humoristaként nyújtott teljesítményéért-
Hiába számított rá Gulyás Marci, az ellenzéki előválasztás propagandaharsonájának szerepét – és az ezzel járó Soros-pénzt – végül a 444 kapta.
Képes lehet-e Budapest vezetése ellehetetleníteni az atlétikai világbajnokságot? Karácsony egyik helyettese, Kerpel-Fronius Gábor szerint ha jogilag nincs is lehetőségük erre, de politikailag van. Milyen szerencse, hogy az olimpia megfúrása után újra megpróbálhatják Magyarországot megfosztani egy jelentős országimázs-potenciállal és konkrét gazdasági haszonnal egyaránt kecsegtető, rangos nemzetközi sporteseménytől – ha már a focit kénytelenek szeretni, még ha szájhúzva is.
Márki-Zay Péter és Nicolae Ceaucescu úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás. Persze a Robespierre-i őrült küldetéstudattal terhelt hódmezővásárhelyi polgármester fanatizált rajongói teljesen kiakadtak, hogy a bálványt valaki bántani merészeli.
A második félidőben Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója ült be a Hobbista vendégfotelébe. Végre kielégítő választ kaphattunk az örök kérdésre: miért tévednek néha gargantuálisat a választási előrejelzéseikben, vagy épp miért közölnek olyan eredményeket, amiről maguk is tudják, hogy nem igaz. A legfrissebb, épp a napokban publikált pártpreferenciák is szóba kerültek, valamint az is, hogy a jövő évi választásokig hátralévő időszakban várhatóan hogyan igyekszik tematizálni a közbeszédet a kormány, és hogyan az ellenzék.

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture