Biden a kínaiakkal játszik össze, a pedagógus szakszervezetek a DK-val? – Politikai Hobbista Lukács Adorjánnal

Biden a kínaiakkal játszik össze, a pedagógus szakszervezetek a DK-val? - Politikai Hobbista Lukács Adorjánnal

Biden a kínaiakkal játszik össze, a pedagógus szakszervezetek a DK-val? - Politikai Hobbista Lukács Adorjánnal

Közös sztrájkot szervez január 31-re a két pedagógus szakszervezet, és hogy minél nagyobb legyen a zaj, a szülőket is levelekkel bombázzák. Alapvetően semmi baj azzal, ha a munkavállalók – bármilyen területen – az érdekérvényesítés végső eszközéhez, a sztrájkhoz nyúlnak. Itt azonban mérföldekre kilóg a lóláb: az ellenzékhez, azon belül is leginkább a DK-hoz bekötött szakszervezeti vezetők egyértelműen politikai célok mentén hergelik a tanárokat (és a szülőket is). Lehet, hogy Bangóné megüresedett helyére pályáznak az ellenzéki listán. Precedens mindenesetre bőségesen akad Magyarországon arra, hogy a szakszervezetek valójában a posztkommunista politikusok segédcsapataként működjenek.

Miközben a felszínen megy az adok-kapok az Egyesült Államok és Kína között, frissen megjelent könyvében Peter Schweizer író egy nagyon komoly oknyomozati anyagot tár a világ elé, lerántva a leplet az amerikai elitekről (politikusok, üzletemberek, egyetemek, de még színészek és sportolók is), akiket jelentős összegekkel támogatnak különböző kínai bankok és üzletemberek, melyek mögött minden esetben a Kínai Kommunista Párt áll. És ezek a szereplők fontosabbnak tartják saját anyagi érdekeiket az Egyesült Államoknál. Közéjük tartozik Biden elnök is, akinek Hunter nevű fia különböző pénzügyi- és drogbotrányokba is keveredett, miközben kínai cégeknek lobbizott még apja Obama alatti alelnökségének idején, sőt, közös bányászati vállalkozása is van Afrikában egy titokzatos kínai céggel. Nagyon úgy tűnik, hogy Kína és az Egyesület Államok tehát egy szalvétán felosztották egymás között a világot, mint annak idején Churchill és Sztálin, és csak tippelhetünk, hogy minket melyik térfélre sorolnak…

A második félidőben a Roma Értelmiségi Műhely egyik alapítóját, Lukács Adorjánt fogadta a Hobbista. Néhány kötelező vicceskedő kör után (oximoron-e az “értelmiségi cigány”, stb.) komoly témákra terelődött a szó: hogyan tartják a liberális jogvédők a sötétben, a saját kis takarójuk alatt a cigányságot; miként lehet jóemberkedés helyett valós segítséget nyújtani a cigányság felemelkedéséhez; miben más ez a kezdeményezés a korábbi roma szervezetektől. Ábrahám Robival közösen megállapították, hogy a cigányságról alkotott képben súlyos felelősség terheli az RTL Klubot is, ahol Győzike, illetve a Monika Show miatt kialakult egy sztereotípia, egy “cigány archetípus”, aminek sem a valósághoz nincs köze, így a többségi társadalom hozzáállását is rossz irányba befolyásolja, sem pedig a cigányság felé nem jó minta. Őszinte, szókimondó, politikai korrektségtől mentes, “libsipukkasztó” beszélgetés a cigányságról.
“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture