Érdemes muciológiára hitelt felvenni? – Politikai Hobbista Nógrádi Györggyel 2021.05.14.

Érdemes muciológiára hitelt felvenni? - Politikai Hobbista Nógrádi Györggyel

Érdemes muciológiára hitelt felvenni? - Politikai Hobbista Nógrádi Györggyel

Hogy mi az a “muciológia“? Olyan, mint a genderszak: roppant fontos, de pusztán ebből még sosem gazdagodott, fejlődött egy ország. És ezt érdemes szem előtt tartani olyankor is, amikor arról vitázunk, hogy felvegyünk és égessünk-e el mindenféle társadalomboldogító pénzszórásra egy halom uniós hitelt. Vagy ha már kölcsönre van szükségünk, abból esetleg építsünk és fejlesszünk-e inkább, lehetőleg valami olyasmit, ami később kitermeli a törlesztőrészleteket.
Nem egyszerű ez a kérdés, és talán angolul is érdemes tudni hozzá, hiszen a hitelszerződések apróbetűjét is el kell olvasni, ha valaki felelős döntést akar hozni. Karácsony erre biztos nem volna képes; hiszen ő úgy akar fontos emberekkel smúzolni a brüsszeli csúcsokon, hogy nem is érti, ki miről beszél körülötte.
A főpolgármester nyelvtudása kapcsán az is előkerült a Hobbistában, hogy vajon nulla nyelvvizsgával és zéró nyelvtudással hogyan diplomázott le egyáltalán, illetve milyen baráti és elvtársi szálakat kellett megmozgatni az érdekében, hogy felvegyék az ELTE doktori iskolájába?
A második félidőben Nógrádi György egyetemi tanár és biztonságpolitikus tartott órát a csapatnak. Németország posztmerkeli korszakának részletes ismertetése után Oroszország következett. Nógrádi szerint Krím nem katonai kaland, hanem kényszerpálya, így felesleges arról tárgyalni, hogy mikor vonul ki a félszigetről, hiszen sosem fog lemondani róla. Aki meg háborút szeretne, annak arról is kell döntenie, hogy először vagy másodszor hal meg. Az USA-ban sincs semmi rendben, ott alkalmatlan emberek uralognak, és ennek kapcsán jutottak el Jeszyvel odáig, hogy igaza van Orbánnak: tényleg nem szabad hagyni, hogy a három tökkelütött nagyhatalom szervezkedjen a térségünkben, inkább mi, Közép-Európa népei, magunk határozzuk meg, hogy milyen irányt vegyen a térségünk.

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture