A németek nemcsak hülyék, hanem még szerencséjük sincs – Politikai Hobbista Kőrössy Zoltánnal 2022.01.11.

A németek nemcsak hülyék, hanem még szerencséjük sincs – Politikai Hobbista Kőrössy Zoltánnal

A németek nemcsak hülyék, hanem még szerencséjük sincs – Politikai Hobbista Kőrössy Zoltánnal

Lehet, hogy Márki-Zay nem is elmebeteg, hanem csak viccel? Az általa kitalált, ellen-Megafonnak szánt Márkifon erre utal. Ilyet normális ember biztos nem csinál. A dalválasztás viszont izgalmas, Geszti Péter Magyarország című licencelt szerzeményét énekelgetik az aktivistái önfeledten, a dal pedig maga a gyurcsányizmus. Erre az opuszra szerették volna a szocialisták lecserélni a Himnuszt. Jeszy meg is jegyezte, hogy lehetett valami azokban a pletykákban, hogy az olimpiai aranyak után szerettek volna jogdíjat szedni az alkotók.

A németek megújuló helyett megváltozott energiával termelik az áramot. A barnakőszén ugyanis megváltozott, az szerintük teljesen klíma-kompatibilis, hiszen ők klímabajnokok. Soha nem fogják feladni, soha nem fognak visszavonulni; ha kell, a fél világ szénkészletét elégetik a zöld átállás jegyében. És közben azokkal akarnak harcolni, akik nem zárták be az atomerőműveiket, és akik így jórészt teljesen karbonsemleges módon termelnek. És még csak most következik minden idők leghidegebb tele, szóval a németek nemcsak hülyék, hanem még szerencséjük sincs.

A svéd miniszterelnök illegális, kitoloncolásra ítélt, feketén foglalkoztatott migránsokkal takaríttatja a lakását. Természetesen semmi következménye nincs az ügynek, az ilyesmibe csak jobboldali kormánytagok szoktak belebukni. De legalább a Google jobboldali médiumokat ad ki találatnak, ha valaki rákeres az ügyre. Persze nem szedték le róluk a shadow bant, pusztán csak a balos média hallgatja el a sztorit. Üröm az örömben.

Egy legenda kelt életre a mai Hobbista második félidejében. A Gundel-étterem legendája. És aki behozta a legendát a stúdióba: Kőrössy Zoltán, az Eventrend Group alapító társtulajdonosa. A két éve zárva tartó ikonikus éttermet tavaly májusban vették át, és a felújítás befejeztével, decemberben nyitották újra. Kevesen tudják, hogy a legtöbb ikonikusnak, klasszikusnak vélt magyar ételt, a csirkepaprikástól a gulyáslevesen át a Somlói galuskáig Gundel Károly kísérletezte ki és “intézményesítette”, így tulajdonképpen az egész ma ismert magyar gasztronómiának, a “magyaros ételeknek” ő a szülőatyja. De magának az étteremnek a történetéről is sok újdonságot megtudhattunk, például, hogy egyáltalán nem volt egy exkluzív, elit hely, hanem egy olyan, 1000 fős kerthelyiséggel rendelkező “mini-fesztivál”, ahol nem csal az uraságok, hanem a kocsisok és a cselédek is megtalálták a helyüket. A magyar gasztroés kultúrtörténet iránt kicsit is érdeklődőknek mindenképp érdemes végignézni…

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture