Jólét helyett klímajó – Politikai Hobbista Orbán Balázzsal 2021.09.27.

Jólét helyett klímajó – Politikai Hobbista Orbán Balázzsal

Jólét helyett klímajó – Politikai Hobbista Orbán Balázzsal

Karácsony Gergely rengeteget költ a Facebookon, többet, mint bárki más, hogy mindenhova eljussanak mély gondolatai saját magáról. Emiatt pedig a bakijai sem maradnak titokban: a főpolgármester, illetve a gyámja, Gál J. Zoltán egykori államtitkár Ferenc Pápa látogatása kapcsán kitett egy fotót, ami mellett sekélyes gondolatokat osztott meg a Duna két partját összekötő párbeszédről, csak ott tévedett, hogy a mellékelt fotó a pápa Kurdisztáni látogatásán készült. Karácsonyék pedig képtelenek megkülönböztetni a magyar trikolórt a kurdisztáni és az iraki színektől. Természetesen megosztott fotó súlyos hibájáról egyetlen sajtóorgánum sem számolt be, senki sem vette azt észre… de a Hobbista csapata mindenkinél szemfülesebb. Az adásból kiderül, hogy vajon Karácsony simán csak lúzer-e, vagy még a magyar zászlót is leszarja.
A német választás arra mutat rá, hogy nyugaton teljesen kiüresedett a politikai, már nincsenek nagy nemzeti célok, csak valami ködös, birodalmi ideológiával sikerült átitatni a szavazópolgárok gondolatait. Jólét helyett klímajó – Orwell valahogy így fogalmazott volna. Ebben az új ideológiában már nincs helye a jólétnek, nincs helye a nemzeti érdeknek, sőt, a józan észnek sem. Mindent a globális küzdelemnek kell alárendelni, a szén-dioxid elleni harcnak.
Hogy mennyit változott a világ, az abból is leszűrhető, hogy már senki nem akarja az „amerikai álmot” élni. Egy jól működő és stabil demokrácia, a folyamatosan emelkedő életszínvonal már nem vonzó, legalábbis a politikusok sehol nem ezt kínálják a választóknak. Amerika egykor virágzó ipari körzeteiből nyomortelepek lettek, míg a termelést felszívó Kína sikeresen polgárosodott. Ezt pedig csak addig lehet eltakarni a zöld-dzsiháddal, ameddig Kína nem fogalmaz meg egy vonzóbb globális narratívát a periódusos rendszer két eleme ellen vívott nemzetközi küzdelem helyett.
A második félidőben Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára vendégeskedett a Hobbistában. A téma mi más is lehetett volna, mint a nyugaton tapasztalható erős balratolódás és annak magyar relációi, például az, amikor Tordai a magyar parlamentben örvendezett a szocdemek és a zöldek németországi, valamint a kommunisták grazi sikereinek. Az izgalmas beszélgetés nem csak politológia szakos hallgatók számára kötelező, hanem mindenkinek, aki szeretné érteni, mi történik a világban, és milyen lehetőségeink vannak, hogy ahelyett, hogy a neomarxista elmebaj minket is maga alá temetne, ehelyett a történelem győztes oldalán jöjjünk ki a mostani zűrzavaros időkből.

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture