Mi van, ha az Európai Unió végül teljesen átver minket?

Mi van, ha az Európai Unió végül teljesen átver minket?

Mi van, ha az Európai Unió végül teljesen átver minket?

Márki-Zay Pétert és haverjait kidobták egy étteremből. A haladó sajtó hiperventillálni és diktatúrázni kezdett. Aztán kiderült, hogy egy hirtelen ötlettől – és a hidegtől – vezérelve politikai fórumot akartak tartani odabent, de nem hogy terembér fizetése, hanem bejelentés nélkül. A haladó sajtó azonnal elhallgatott.
Kanadában a liberális poszterfiú, Justin Trudeau kevesebb szavazatot kapott ugyan, mint konzervatív ellenfele, mégis ő alakít kormányt, ráadásul kisebbségben, parlamenti többség nélkül. A kanadai választásról igen alapos összeállítást készített a Hobbista, mindenféle tanulságokkal ránk nézve is. Azt azonban még így sem sikerült végérvényesen sem cáfolni, sem megerősíteni, hogy Justin Trudeau valójában Fidel Castro fia-e….
Mint ahogy az sem tisztázódott egyelőre, hogy Havas Henrik legfrissebb metoobotránya hiteles hangfelvételen alapul-e, és hogy valóban dobatott-e egy bőrt magának valamelyik feltörekvő médianövendék kishölggyel.
A második részben a hiteleké és a fejlesztéspolitikáé volt a szó, de úgy, hogy azt mindenki értse. A téma kiváló szakértője, Kőrösi Koppány ült be a vendégfotelbe, és elmagyarázta egyrészt a jó és a rossz hitelek közötti alapvető különbséget, másrészt azt, hogy miért kifejezetten előnyös Magyarország számára az a devizahitel, amit szeptember 14-én felvettünk, és amivel igazából a uniós forrásokból nekünk járó, később kifizetésre kerülő összeget finanszíroztuk meg. Felmerült persze a kérdés, hogy mi van akkor,, ha az Európai Unió nem tartja be az aláírt szerződést, szembemegy saját törvényeivel, stb., és nem fizeti ki a Magyarországnak járó összeget. Kőrösi szerint, bár vannak rossz ómenek; például Norvégia szerződésszegése, vagy a Sargentinijelentés megszavazása során alkalmazott, ez EU alapokmányait is semmibe vevő módszerek, de azért az, ha az Unió nem fizeti ki a helyreállítási alapból a tagállamoknak járó összegeket, az magának az Uniónak a végét jelentheti. De még ezt is kibírná a magyar gazdaság, mint ahogy az unióból való kilépést is – bár ő, a kormányfőhöz hasonlóan, maximálisan uniópárti, még a hibái mellett is.

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture