A magyar baloldal egy szubkultúrává zsugorodott – Politikai Hobbista Fűrész Gáborral 2022.04.19.

A magyar baloldal egy szubkultúrává zsugorodott - Politikai Hobbista Fűrész Gáborral

A magyar baloldal egy szubkultúrává zsugorodott - Politikai Hobbista Fűrész Gáborral

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke továbbra is gőzerővel tolja a mantrát, teljes összhangban a fősodratú médiával, hogy közeleg az orosz államcsőd, Putyin mindjárt elveszíti a háborút, Ukrajna pedig gyorsított eljárással, pillanatok alatt EU-tag lesz. Az utóbbit könnyű cáfolni: az EU alapokmányai ezt egész egyszerűen nem teszik lehetővé. A többi fantazmagóriát pedig a valóság cáfolja: A szankciók Európának már középtávon is sokkal jobban ártanak, mint Oroszországnak. A háború várható kimenetelét illetően pedig ismét olyan katonai elemzést produkált a Hobbista, térképekkel, haditervekkel, útvonalakkal és lehetséges kimenetekkel, amit nagyon érdemes megnézni…
Az illegális bevándorlók lassan teljesen ellepik Texas állam déli, a mexikói határ mellett elhelyezkedő részét. Washington pedig láthatóan semmilyen érdemi választ nem tud, vagy nem is akar adni a problémára. Texas kormányzója ezért sajátos módszerhez folyamodott: buszokkal szállítja a migránsokat egyenesen Washingtonba, és a belvárosban leteszi őket. Így aztán nem csak a TV-társaságok kamerái, de a főváros egész lakossága megtapasztalja, milyen az, amikor a lakóhelyüket élhetetlenné teszi egy hatalmas bevándorlói tömeg.
Sokan, sokszor elemezték már a választási eredményeket és ezek okait, a műsorban is bőven esett már szó minderről. A mostani adásra viszont olyan alapos, vérprofi, mégis nagyon egyszerű és érthető ábrákat hozott Fűrész Gábor, a Századvég igazgatója, hogy bőven megérdemli a “Hobbista történetének legelső, harmadszorra is meghívott vendége” titulust. Tökéletesen sikerült szemléltetni, hogy az egyesült ellenzék különböző pártjai hogyan, mennyi szavazót veszítettek és miért, de kiderült az is, hogy az utolsó hetekben nagyon erősen tolt “putyinozós” kampányuk egyáltalán nem érdekelte a magyar választókat. Pontosabban csak egy nagyon kis hányadukat, kb. 15%-ukat érdekelte. További fontos számok is felbukkantak: a magyar társadalom 48%-a vallja magát jobboldalinak (nem pártpreferencia, hanem identitás szempontjából), és mindössze 19% baloldalinak. (A maradék nem elkötelezett.) A magyar baloldal tehát egy szubkultúrává zsugorodott.

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture