Egekben a gáz, az áram, a benzin ára… de miért?? – Politikai Hobbista Somogyi Tóth Gáborral 2021.10.20.

Egekben a gáz, az áram, a benzin ára… de miért?? - Politikai Hobbista Somogyi Tóth Gáborral

Egekben a gáz, az áram, a benzin ára… de miért?? - Politikai Hobbista Somogyi Tóth Gáborral

Idén télen pokrócba csavarva mentik meg a klímát a németek. Az történt ugyanis, hogy a nagy zöldülés és jóemberkedés közepette a németek nemcsak a saját atomerőműveiket szerelték le, hanem egész Európa energia-egyensúlyára mértek csapást. Gáz van: nincs gáz. Az oroszok szállítanak ugyan, de ennyit még ők sem tudnak, amennyire Európának szüksége van. Főleg ha hideg lesz télen – amit a németek valahogy mindig hajlamosak kihagyni a számításból.
Magyarország talán megússza a legrosszabbat, mert egyrészt jó szerződést kötöttünk az oroszokkal, másrészt mi nem ültünk fel az elmebetegek által vezetve, a szakadék felé robogó szél- és napenergia vonatra, és nem leszereljük, hanem fejlesztjük az atomenergia-kapacitásunkat. A rezsiárak is Magyarországon az egyik legalacsonyabbak Európában, ez sem véletlen. Mint ahogy az sem, hogy a benzin ára is brutálisan növekszik az egész világon. Amiről minden baloldali híresztelés ellenére nem Orbán Viktor, hanem Joe Biden tehet. Sok-sok részlet, az okok és következmények alapos feltárása az adásban…
A második részben, az előző napi adás fő témájának folytatásaként, a Ferihegyi (mai hivatalos nevén Liszt Ferenc Nemzetközi) Repülőtérről, annak egykori eladásáról, és mostani, küszöbön álló visszavásárlásáról volt szó. De ezúttal egy igazi szakember, a korábbi forgalmi igazgató, jelenleg a reptér mellett található impozáns Aeromúzeum vezetője, Somogyi-Tóth Gábor részvételével. Egy kis reptéri nosztalgiázás során kiderült, mi a helyzet a régi 1-es terminállal, hány tulajdonosa volt a reptérnek a 2006-os eladás óta, és megtudtuk, hogy a világ legjobb repterei (Szingapúr, Dubai, Oslo, stb.) a mai napig állami kézben vannak, nem véletlenül.

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture