Elcsúszott normák, törvény és igazság – Dezső bácsi története 2021.10.16.

Elcsúszott normák, törvény és igazság - Dezső bácsi története

Elcsúszott normák, törvény és igazság - Dezső bácsi története

Egy szabadossá vált társadalomról, az elcsúszott normákról, de a lelkünk mélyén normalitásért kiáltó igazságérzetünkről szól az Ügy ma esti riportja. És egy pécsi tanárról, Dezső bácsiról, aki nem tett mást, mint fegyelmezni akart az iskola területén jogtalanul tartózkodó, a kisebbeket veszélyeztető tinédzsereket. Végül őt ítélte el a bíróság. A fenyegetőző fiataloktól annyit kért, hogy ne dohányozzanak az iskola területén, majd megfogta az egyik fiú táskáját, hogy az igazgatóiba kísérje. Állítólag ezzel megsértette a fiatal személyi szabadságát. A pénzbüntetésre ítélt tanárért több mint ezren vonultak utcára Pécsett, hogy megmutassák, nincs ez rendben így. Ami jogszerű, az nem mindig igazságos!
Sajnos Dezső bácsi esete bármennyire egyedinek is tűnik, valójában nagyon nem az. A tanárok által elszenvedett iskolai erőszak olyannyira elhatalmasodott, hogy évente több olyan eset is van, amely nyilvánosságra kerül. Mennyi lehet akkor valójában???
Elcsúsztak a normák – ez lehet a kulcsa a problémának, a megoldás pedig az, ha megmutatjuk a visszautat a fiataloknak egy normális világba, amelyben még nem csak jogaik voltak, és ahol még volt súlya egy pedagógus szavának és létezett a tisztelet és engedelmesség.

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture