Az Ügy – A Jobbik alvó ügynökei 2021.06.24.

Az Ügy - A Jobbik alvó ügynökei

Az Ügy - A Jobbik alvó ügynökei

Az Ügy eddigi adásaiban arra kerestük a választ, vajon kik állhatnak az ellenzéki politikusok mögött, mennyire érhető tetten külföldi érdekérvényesítés és kik azok, akik ebben aktívan részt vesznek? Tényfáltárásaink során  lerántottuk a leplet a Momentumról, annak megalakulásáról, de górcső alá vettük a vezetőségi tagok szövevényes kapcsolati hálóját is. Majd Szabó Tímea életrajzát tanulmányozva bukkantunk rá arra az érdekes összefüggésre, mely egy amerikai hírszerzési direktíva és a Párbeszéd társelnökének tevékenysége között mutatható ki. Rávilágítottunk: a látszólag érdektelen, demokráciát támogató civil szervezetek, mint például a Nyílt Társadalom Intézet, a Freedom House vagy éppen a Helsinki Bizottság nem csupán finanszírozzák, képezik, támogatják és mozgósítják az ellenzéki mozgalmakat, hanem jelentést írnak érzékeny információkról az amerikai hírszerzés számára. Talán nem véletlen az sem, hogy a Soros-féle ngo-kat kitiltották például Oroszországból. És nyilván azon sem lepődnek meg, hogy a New York Times közlése szerint amerikai pénzeket és befolyást használták fel Irakban és Afganisztánban a kétezres évek elején a választás manipulálására.  talán mégsem a véletlennek köszönhető az ellenzék széles külföldi kapcsolatrendszere. A hazai ellenzéki pártok nemzetközi kapcsolatait is érdemes más szemüvegen keresztül vizsgálni, mint eddig tettük. Az Ügy mai adásában a Jobbik által emlegetett “alvó ügynökre” is rávilágítunk. Leporoljuk a régi híradásokat, amikor még a Jobbikot ádáz ellenségként emlegették mai szövetségesei, de megszólal Volner János, a párt egykori meghatározó politikusa is, aki kendőzetlenül beszél arról, milyen titkosszolgálati befolyásolásra figyelhetünk fel az utóbbi években. 
Na de hogyan kerül képbe Magyarország? 

A WikiLeaks közzétett jónéhány belsős CIA-dokumentumot, amely tájékoztatta a titkos ügynököket arról, hogyan lehetne kibővíteni tevékenységeiket. Ezekben kémeknek adnak tanácsot, részletes áttekintést titkos taktikákról, így Magyarország megfigyeléséről is. Ennek részét képezte a határmegfigyelő program, amit Szabó Tímea koordinált. Tevékenysége során elérte, hogy a Magyar Helsinki Bizottság tagjai beléphettek civilek által nem látogatható helyiségekbe, adatokat gyűjthettek és kihallgathattak személyeket, iratokba tekinthettek be. És még olyan személyek aktáit is megismerhették, akik már nem is tartózkodtak Magyarország területén. A Helsinki Bizottságnak egészen döbbenetes módon tehát 2003-2004-ben olyan jogosítványokat adott tulajdonképpen önként át a magyar illetékes rendszer, mely egy civil szervezet számára elképzelhetetlen lenne. A Helsinkinek mégis sikerült bejutnia határőségekre, belbiztonsági szervekhez, ahol nagyon komoly szolgálati titkokat, adott esetben államtitkokat is őriznek. A Gyurcsány-kormánynak úgy tűnik, mindez mégsem volt problémás. Az pedig, ha egy ország vezetése, kormányzati intézetei ilyen szinten nyitottak, a titkosszolgálatnak nincs is más dolga, mint hátradőlni, hogy az ngo-k elvégezzék a munkát helyettük. Felmerülhet viszont, hogy Gyurcsányék miért érezhették úgy, hogy fittyet hányhatnak a nemzetvédelmi stratégiára? Mert ilyen esetben teljesen feleslegesen vannak szolgálati szabályzatok, államtitkokra, szolgálati titkokra vonatkozó törvények. A Helsinki Bizottsághoz hasonló intézményeket azonban nem kötelezi a további titoktartás. Bármit tehet, bármit mondhat, bárkinek továbbadhatja a megszerzett információt. Érdemes megjegyezni, hogy a legtöbb országban ez nem így működik, nem engedek be civil szervezetet illetéktelen területre -kivéve a 2000-es évek Magyarországán, ahol ez bevett gyakorlattá vált.
Szabó Tímea vezetésével a Magyar Helsinki a bevándorlást szabályozó intézkedések lazításán fáradozott olyannyira, hogy még egy köztörvényes bűncselekménnyel vádolt személy elleni eljárást is meggátolt. Ezekről jelentéseket írt, mint ahogyan a Magyar Gárdáról is. Azt persze véletlenül elfelejtette megemlíteni, hogy a baloldali nézetekkel rendelkező férjét a szélsőjobbos Hunyadi Gáborral csalta meg, aki a gárdisták védelmezőjeként tündökölt akkoriban. A Jobbik OVB-delegáltjával Szabó egyébként akkor kötött házasságot (amiből gyermek is született), amikor a gárdamozgalom kibontakozóban volt és egyre nagyobb népszerűségre tett szert. Némi ellentmondás, hogy Szabóék ezért folyamatosan torpedózták a Jobbikot, azt azonban titokban tartották, hogy házastársak.
A  Magyar Gárda ( Magyar Gárda ) para-katonai szervezet, amelyet Vona Gábor akkori jobbikos pártvezető alapított és regisztrált. 2008-ban Vona egy német neonáci folyóiratnak adott interjújában azt állította, hogy a „szervezett zsidóság” megpróbál beavatkozni Magyarország belügyeibe. 2009-ben a Magyar Legfelsőbb Bíróság betiltotta a Magyar Gárdát, amelyet az ország legnagyobb gyűlöletcsoportjának tartottak. A Vonáék által alapított Jobbik azonban növelte támogatottságát, a párt magánadományok mellett- egyes források szerint orosz és az iráni finanszírozásból működött. Ezt a Jobbik illetékesei többször tagadták, illetve kifejezetten Oroszország pénzügyi támogatásának állítását cáfolták. Mégis izgalmas megnézni, hogy a Jobbik egyik – azóta KGBélaként ismertté vált politikusa – honnét is landolt a párt vezetőségébe.

Kovács Béla is 2003-ban érkezett Magyarországra – salátabárt nyitni
Szabó Tímea mellett ugyanis Kovács Béla is 2003-ban tért haza. A férfi 1986-ban  Moszkvában, a Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében (MGIMO) szerzett nemzetközi közgazdász diplomát. Japán, angol, orosz nyelvből felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik, de emellett lengyelül, franciául és németül is beszél. 1986-ban Magyarországra költözött, és a Terimpex külkereskedelmi vállalatnál lett üzletkötő. 1987-ben behívták katonának. Ezután ismételten kiköltözött a Szovjetunióba. 1988-2003 között nemzetközi kereskedelmi cégeknél dolgozott vezető beosztásban Japánban és Oroszországban. 2003-ban a „Gaszisz” Orosz Állami Akadémia jogtudományi karán végzett befektetési szakjogászként. 2003-ban hazaköltözött, Angyalföldön nyitott egy salátabárt, amelyet 2010-ben számoltak számoltak fel. A Jobbikba 2005-ben lépett be, volt katonatársa, Bíber József Tibor ajánlásával. Még ez év decemberében megalapította a párt külügyi bizottságát, amelynek elnöke lett, majd 2006-ban megalapította a Jobbik XIII. kerületi szervezetét. 2008 decemberében már a Jobbik fővárosi alelnökeként sűrűn járt Brüsszelbe. A 2009-es európai parlamenti választáson a Jobbik listájának 7. helyén szerepelt, így képviselőként nem jutott be az Európai Parlamentbe, azonban a mandátumot szerzett 3 jobbikos képviselő asszisztense és szakmai tanácsadójaként rendszeresen utazgatott Budapest-Strasbourg- Brüsszel útvonalon, majd neki is sikerült mandátumot szereznie az EP-ben: az EU-Oroszország Parlamenti Együttműködési Bizottság energetikai munkacsoportját vezette. A párthoz való csatlakozása után vált hangsúlyosabbá a Jobbik oroszbarát és keleti politikája – még akkor is, ha azt oly bőszen tagadták. !A kémügy felfedése előtt a politikus neve alig volt ismert Magyarországon, nem meglepő, mivel soha nem szerepelt a Jobbik kampány plakátjain, alig adott interjút, életéről nagyon keveset tudtak, önéletrajza meglehetősen rövid volt. Látszólagos jelentéktelensége ellenére pártfogó: neki köszönhető, hogy az évek során a nacionalista Jobbik oroszbarát lett. Tevékenysége azonban meghaladta Magyarországot is. Kezdeményezésére 2009-ben létrehozták az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségét, amely több európai szélsőjobboldali párt ernyőszervezete.
A Jobbik vezetése, többségükben a bölcsészettudományi főiskolán végzettek üdvözölték azt a többnyelvű Kovácsot, aki soha nem titkolta kiváló külföldi kapcsolatait. A párthierarchia gyors emelkedése részben ennek és nagylelkűségének volt köszönhető. Volt olyan időszak, amikor a legnagyobb magánadományokat a Jobbiknak tette, több millió forint erejéig. A párt iránti rendkívüli támogatását még Vona Gábor pártelnök is elismerte.  Az idegen nyelvek ismerete és a kiterjedt kapcsolatok mellett Kovács gyors párton belüli promócióját mély zseb is segítette. Ebben az esetben senki nem kérdezte, honnan származik a pénz, vagy mit tett a múltban. Ennek ellenére mindig is gyanú támadt róla: Moszkvában töltött évei miatt a párton belül egyszerűen KGBélaként emlegették.
A messziről érkező idegen pedig nem ült tétlenül. Az őszödi beszédet követő zűrzavarban, amikor a Jobbik emelkedőn volt, keményen dolgozott, hogy pártját közelebb hozza azokhoz, akikkel kiváló kapcsolatokat ápolt: az oroszhoz. 2008-ban kezdeményező pártelnökénél, Vona Gábor utazott vele Moszkvába, és nagyjából ez az az időpont, amikor a Jobbik oroszbarát külpolitikája megindult. Kovács soha nem tagadta szoros kapcsolatát Oroszországgal és gyakori moszkvai útjait, sőt, ezeket a tényeket saját védelmében hozta fel. Ha a magyar titkosszolgálat több nyugat-európai titkosszolgálattal együttműködve 2009 óta nyomon követi Kovács Bélát, és fényképeivel rendelkezik annak igazolására, hogy a politikus titokban találkozott diplomatákkal az orosz titkosszolgálat bérszámfejtésén , akkor ezekre a kérdésekre nagyon egyszerűen lehet választ adni. Egyidejűleg ez azt is jelenti, hogy 2005-ben, két évvel azután, hogy Kovács Béla és felesége visszatért Magyarországról Oroszországból, az orosz titkosszolgálat beszivárgott a Jobbikba.
Így az is látható, hogy talán mégsem a véletlennek köszönhető az ellenzék széles külföldi kapcsolatrendszere. Látható, hogy hálószerűen szerveződnek, vannak ebben NGO-k, különböző sajtóorgánumok, külföldi politikusok, akik időnként Brüsszelben vagy máshol hőzöngenek.
A Jobbik alvó ügynökei
Árulkodó Csuhaj Ildikó Népszabadságban megjelent cikke, melyben azt írja,nem az EP-választás okoz gondot a Fidesznek. Sokkal mélyebben érinti a kormánypártot a Jobbik feltételezett beágyazottsága.  Az államigazgatásban tevékenykedő tömérdek jobbikos alvó ügynökről beszélt Vona Gábor, aki alelnöke szerint nem úgy értette, de sokak szerint a párt nemzetközi kapcsolatai jelentik a valódi kockázatot. A Fidesz-vezetés azt az elvet követte, hogy a Jobbik ne kerüljön a rendészeti, illetve a nemzetbiztonsági bizottságok „közelébe”, azaz az elnöki székébe, ne ássa alá a kormány népszerűségét azzal, hogy a Jobbikhoz köti a rend, a közbiztonság megteremtését.” – írja a Népszabadság. Így utólag, az elmúlt évek távlatából, ebben is Orbán Viktornak lett igaza.
Ezzel kapcsolatban Vona Gábor egy januári beszédére emlékeztetnek. A Jobbik elnöke azt közölte, hogy „tömérdek alvó jobbikos ügynök várja a győzelmünket”. (…) „Számtalan szakértő segített kidolgozni a programot, és sok alvó ügynök is van az államigazgatásban, akik egyelőre félnek nyíltan támogatni a Jobbikot, de majd rájuk is számítani lehet”.
A kormányoldalon többen állítják: a Jobbik nemzetközi kapcsolatai nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Ami az orosz kockázatot illeti, jóval a választások előtt a Jobbik központi irodája előtt Papp Réka Kinga, a Negyedik Köztársaság szóvivője és Salha Omár, a 4K! alelnöke azt követelte, hogy „a párt fedje fel az orosz energetikai nagyvállalatokhoz, oligarchákhoz és Putyin birodalmi törekvéseihez fűződő kapcsolatát”.
Úgy vélik, a Jobbiknak számot kell adnia arról, miért támogatja a paksi bővítést. „Elfogadhatatlan, hogy miközben a párt egymás ellen hergeli az ország lakóit, cinikus módon, szemrebbenés nélkül támogatja a jövő generációit függőségbe taszító paksi atompaktumot” – mondta Papp Réka Kinga, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy „Vona Gábor rendszeres moszkvai látogatásai során Ivan Gracsovval, az orosz parlament energetikai bizottságának vezetőjével egyeztet”.
A Jobbik válasza az volt, hogy 2009 óta következetesen kiállnak a paksi bővítés mellett, illetve a párt kezdeményezi „egy parlamenti ciklusokon átívelően működő országgyűlési eseti bizottság létrehozását, melynek tagjai értékelik a nemzetbiztonsági szempontból fontos, titkos információkat is”.
Richard Field amerikai üzletember szerint a Jobbikot Iránból is finanszírozzák. „Ami a Jobbik keleti – orosz, iráni, török – kapcsolatait illeti, Balczó Zoltán a Népszabadságnak azt mondta, ezek a diplomáciai keretek között, „legnyíltabban” vállalt kapcsolatok. Az is tudható, hogy a Jobbik remek orosz nexusa Kovács Béla EP-képviselőnek, a párt volt pénztárnokának köszönhető – tette hozzá az alelnök. Balczó emlékeztetett továbbá arra is, hogy Kovács Béla váltotta őt annak idején brüsszeli EP-képviselői székében és az EP energiaügyi bizottságában is, létrehozva még egy külön EP–Oroszország energetikai munkacsoportot is. Ami a „török-turáni” kapcsolatot illeti: ennek felelőse Hegedűs Tamás képviselő, a magyar–török IPU-elnök, aki megszervezte, hogy Vona Gábor török egyetemeken tarthasson előadásokat. Balczó Zoltán szerint tudomásul kell venni, hogy Oroszország és Törökország is több száz milliós piacot jelent. A Jobbik szerint Orbán Viktor a „keleti nyitással” a 2009-es jobbikos programot emelte kormányerőre. A műsorban visszatekintünk a mai szövetségesek nem is olyan régi, egymásról alkotott véleményére is.
HAZAÁRULÁS?
A vakcina kérdésében is Szabó Tímea és csapata volt az első, aki hazaárulóként minősítette Orbán Viktort, mert kínai vakcinát vett. Az persze nagy kérdőjel, hogy ez magyarként miért is baj? Hiszen az USA és a Kína közötti egyre élesedő konfliktushoz nekünk, magyaroknak, semmi közünk. És akkor jön Szabó Tímea a Magyar Parlamentben, aki Amerikában tanul, dolgozik amerikai NGO-rendszereknek, ezeknek ráadásul aktív tagja volt hosszú időn keresztül, és ma is nyilvánvalóan megfelelő kapcsolatot tart velük, gyakorlatilag az amerikai külpolitikai érdeket kezdi védeni vehemensen. Azokét, amely látszólag nem sért magyar érdeket, sőt, a magyar emberek egészségét védi. És itt merül fel joggal a kérdés: Kinek az érdekeit szolgálják magyar politikusok.? Kik vagytok ti? Külföldiek a magyar politikában? Mert Szabó Tímeához hasonlóan Demeter Márta és a Jobbik által képviselt parlamenti nemzetbiztonsági bizottsági elnök, nyíltan kivitt titkos információt arra hivatkozva, hogy ő ezzel menti a hazát.
Persze azt, hogy kinek az érdekeit szolgálják, azt már láttuk jó ideje. Most is intenzíven támogatják az ellenzék különböző képviselőit és ha azok a gazdák megjelennek, akik eddig segítették őket és benyújtják a számlát, az Magyarországra nézve nagyon durva lesz. Ebben egészen biztosak lehetünk.
Folytatjuk!
“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture