Jóemberkedni és verekedni is szeret a haladó baloldal – Politikai Hobbista Pajor Tamással 2020.11.26.

Jóemberkedni és verekedni is szeret a haladó baloldal-Politikai Hobbista Pajor Tamással

Jóemberkedni és verekedni is szeret a haladó baloldal-Politikai Hobbista Pajor Tamással

A hétfő esti Politikai Hobbista második részének vendége (a videón 22:00-tól) Pajor Tamás volt, a nyolcvanas évek kultikus együttese, a Neurotic énekese. A Neurotic végül akkor szűnt meg, mikor Pajor Tamás belépett a Hit Gyülekezetbe, azóta az ATV-n gyakran látott Ámen zenekarban látható. Azért jött el most a Pesti TV műsorába, hogy meséljen egy kicsit arról, milyennek látja a mai világot, és annak kereszténységre vetett árnyékát és hangoztassa: a hit és a kereszténység nemhogy elveszi az ember szabadságát, hanem éppen garantálja azt. Majd jézusi szelídséggel, de jézusi kérlelhetetlenséggel elmondta, hogy szerinte hova való az LMBTQ-propaganda.

Mi mindenben ért egyet Jeszenszky Zsolt és Pajor Tamás? Jeszy szerint mindenben, de a zenész rögtön az elején cáfolni szerette volna ezt a feltevést. A beszélgetés a zsidó és a keresztény vallás kapcsolatával kezdődött, „Más a kultúra és más a hit” – érvelt Pajor. Ugyanúgy ahogy más a hit és más a politika is, ezek között akadhat némi átfedés, de nem nevezhetőek egyazon dolognak. –„A kultúra egy emberi kreáció, a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás felülről jövő dolog.Ezért nem lehet belőle elvenni és hozzátenni sem. A kereszténység nem egy szlogen, politikai formula és nem is hatalmi eszköz, ledobja magáról mindazokat, amik nem tartoztak igazán hozzá semmikor – mondta a gyülekezetbe betért zenész, nyomatékosítva: “Az ember legbelsőbb szabadságából tud csak kilépni, nem dumálhat bele senki, ebből következik, hogy a keresztény ember szabad. „Egyáltalán nem vagyok egyház ellenes, sőt” – jelentette ki Pajor Tamás, hangsúlyozva: hisz az olyan közösségben, amelyet a hit alapján építenek fel. Ezért érdemes lehet úgy élni, hogy a végén ne kelljen majd felsülnünk Isten előtt. Pajor a liberálisokról is beszélt: „diktátumokat fogalmaznak meg, megmondják mit kell gondolni, ami egy óriási önellentmondás a klasszikus liberalizmussal.” – A szabadságot mindenki vallja annak, amit magában hisz, egy csoport ne tudja befolyásolni őt és ne is tehesse meg – zárta a gondolatsort.

A Politikai Hobbista első részében szokás szerint Jeszy visszatérő vendégeivel, Mészáros Nórával, Takács Áronnal, Ambrózy Áronnal és Varga Ádámmal szétcinkelték a friss politikai eseményeket, megállapítva: a  haladó baloldal már nemcsak a világot szeretné szétverni, hogy újra összerakják utána a remek elméleteik alapján, hanem azokat is, akik nem értenek egyet velük. Így esett meg az, hogy a feketék állítólagos elnyomása miatt dühös fehér antifa fekete kismamára támad az Egyesült Államokban. A verekedés mellett a közösségi média felületeire optimalizált jóemberkedés a kedvenc elfoglaltságuk, amikor akkor is látványosan átkísérik a nagymamát az utca túloldalára, ha az át sem akar menni. Így esett meg, hogy a neves hetero divattervező pizzát akart vinni a covidos betegeknek, de nem engedték be a kórházba, és ezen megsértődött.

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture