Orbán Viktor bűvölte el az ifjabb, vagy Márki-Zay Péter az idősebb Jeszenszkyt? – Politikai Hobbista Jeszenszky Gézával 2022.07.07.

Orbán Viktor bűvölte el az ifjabb, vagy Márki-Zay Péter az idősebb Jeszenszkyt? – Politikai Hobbista Jeszenszky Gézával

Orbán Viktor bűvölte el az ifjabb, vagy Márki-Zay Péter az idősebb Jeszenszkyt? – Politikai Hobbista Jeszenszky Gézával

A Ki kicsodában egyelőre nincs saját bekezdése Gelencsér Ferencnek, a Momentum Mozgalom frissen megválasztott elnökének, és ez nem véletlenül van így. A Politikai Hobbista viszont összerakta a mozaik darabkákat. Gelencsér olyan, mint III. Napóleon; a történelem ismétli önmagát, de ami először tragédia, az másodszor komédia. Vagyis arról szól az egész, hogy Fekete-Győr Andrást próbálják megismételni: megpróbálják egy hasonlóan haszontalan, de önmagát mindenkinél okosabbnak képzelő, csillogó tekintetű, csalódott fideszes kisfiúval újra felépíteni a pártot.
Jenna Boeve, a flamand zöldek képviselője három hibát követett el. Műmelleket varratott magára, fehérneműben táncolt a prideon és politikával foglalkozik. Az utóbbi a legnagyobb hibája, hiszen ha valakinek az az egyetlen mondanivalója, hogy transznemű, az ne menjen politikusnak, Hanem …..
Hogyan zajlik egy vasárnapi ebéd Jeszenszkyéknél? Ha az ebédbe nem is kóstolhattak bele a nézők (ami nagy kár, mert Jeszi anyukája kiválóan főz), de a beszélgetéseikből kaphattak egy kis ízelítőt. Ugyanis másfél év után, az utolsó előtti Pesti TV-s adásra mindketten bevállalták: a Hobbista mai vendége Jeszenszky Géza, volt külügyminiszter és nagykövet, nem mellesleg Jeszi apukája!
Higgadtan, történelmi perspektívával indult a beszélgetés; először a rendszerváltást megelőző időszakról mesélt az idősebb Jeszenszky. A fiatalabb pedig azt kérdezte, hogy nem féltek-e az akkor még látszólag stabil kommunista rendszer megtorlásától. Aztán szép fokozatosan kerültek elő a hangulatfokozó kérdések és témák: liberalizmus, USA, Putyin, Kína… és persze a két Jeszenszky közötti egyik fő konfrontáció: Orbán Viktor bűvölte el mágikus kígyóbűvölőként az ifjabb, vagy Márki-Zay Péter az idősebb Jeszenszkyt. Mindig az idősebbekre kell hallgatni a fiatalabbaknak? Előkerülnek-e végül a fegyverek? A műsor végére kiderül…
“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture