A Facebook legújabb, legaljasabb trükkje: adjuk oda önként és dalolva a szabadságunkat 2021.10.05.

A Facebook legújabb, legaljasabb trükkje: adjuk oda önként és dalolva a szabadságunkat

A Facebook legújabb, legaljasabb trükkje: adjuk oda önként és dalolva a szabadságunkat

Bár nagyon alázatosak és szerények vagyunk, de ezt a mostani Hobbistaadást nem csak látnotok kell, hanem mutassátok meg az ismerőseiteknek is. Legalábbis ha szerintetek is fontos, hogy tisztán lássuk, mi történik velünk, hogyan próbálnak minket manipulálni, rávenni arra, hogy vidáman tapsoljunk annak, ha rommá szívatnak minket.
A napokban előbukkant egy korábbi Facebook-alkalmazott, aki teljesen kiborult attól, hogy ezt a hatalmas és erős céget csak a pénz érdekli, és – most figyeljetek – nem cenzúrázza eléggé mindazt, ami a felületén történik. Az adásban feltárjuk, hogy miért egy hatalmas hazugság ez az egész, ami valójában arról szól, hogy behülyítenek minket abba, hogy lázadjunk a Facebook ellen, és nem vesszük észre, hogy bepaliztak. Olyan lelkesen lázadunk, mert a “nagy és legyőzhetetlen Facebookkal” szállunk szembe, aki állítólag nem cenzúráz elég szigorúan, hogy mi kezdjük el követelni, hogy igenis cenzúrázzon. Azt követeljük tőle, hogy lőjön lábon. Hogy korlátozza a szólásszabadságunkat. És tényleg nem vesszük észre. Legalábbis nyugaton nem veszik észre, és éljenzik a cenzúrát. Orwell disztópiája valóra válik.
A magyar ellenzék totálisan bornírt, a témához valójában nem értő, önmaguk hatása alá került jogászokra hivatkozva úgy képzeli, hogy a kétharmados törvényeket feles többséggel lebonthatja. Hogy ez mennyire jogi nonszensz, arról a műsorban alapos, részletes, szakszerű összegzést láthattok; de mindezt érthető, könnyen fogyasztható formában. És még Puzsért is tetten érjük, amint – most jól meglepődünk – megint segget csinált a saját szájából.
A második részben Bors Richárd, a Természeti és Vadászati Világkiállítás szakmai igazgatója volt a vendégünk. a beszélgetésből megtudtuk, hogy:
– Magyarország vadászati nagyhatalom
– Pontosan 50 éve rendeztünk hasonló kiállítást
– Tízezres nagyságrendben járnak hozzánk külföldiek vadászni, és ez egy milliárdos üzletág a nemzetgazdaság számára
– Az őzike nem a szarvas kisgyereke
– A vadászat nem azt jelenti, hogy öncélúan, amikor kedvük tartja, macsó férfiak elmennek ártatlan, csillogó szemű Bambikra lövöldözni
– A lövés csak a vadászat 10%, a kiállítás a maradék 90-et (vad- és erdőgazdálkodás, gasztronómia, stb.) igyekszik bemutatni
– A természetbe már régesrég annyira beavatkoztunk (szántóföldek, városok az erdők helyén, stb.), hogy a szaporulatot szabályozó vadgazdálkodás nélkül a vadak az emberre és a saját környezetükre is veszélyessé válnának.
– Még mást is, nézzétek meg a műsorban 🙂

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture