Az Ügy: Nézzük, mit árul el Gyurcsány testbeszéde!

Az Ügy: Nézzük, mit árul el Gyurcsány testbeszéde!

Az Ügy: Nézzük, mit árul el Gyurcsány testbeszéde!

Amikor azt gondolnánk, hogy “nincs lejjebb”, akkor mindig akad legalább egy ellenzéki politikus, aki erre szinte azonnal rácáfol. Most éppen Niedermüller Péter érzett késztetést arra, hogy az általa “fehér, keresztény, heteroszexuális rémisztő képződményeknek” tartott közösség számára ő mondja meg, miként is kellene viselkedniük és élni mindennapjaikat. 
Az egyébként nyilván nagyon hiteles erzsébetvárosi polgármester vasárnap este gondolta úgy, hogy érdemes közzétenni magvas gondolatait a keresztény értékrend megvalósításának gyakorlatáról. A gyurcsánykutya Gyurcsányhoz lojális képviselőnek azonban ez nem ment túl könnyen, a hazugsággal átitatott okító írásában ráadásul az egyik alapvető jézusi gondolatot tagadta meg, mely szerint “Ne ítélj, hogy ne ítéltess”. Itt halkan jegyeznénk meg, hogy a Bibliában több olyan részt lehet találni, melyek az ítélkezés mint önigazult farizeusi magatartás ellen szólnak (pl. Máté 9:9–13; Lukács 18:9–14). Nos, tekintsünk el attól, hogy ezt lazán figyelmen kívül hagyta a liberális politikus – aki szerint határkerítésre sincs szükség, sőt, ő azt legszívesebben lebontaná  – , majd vegyük sorba, milyen szellemi magasságokból szól le hozzánk, földi halandókhoz Niedermüller Péter, aki suttyomban távozott a Humboldt egyetemről is, jelentős tartozásokat hagyva maga mögött. Érdemes megfigyelni azt is, hogy a “DK  nagyágyúja” profi szakemberként képes nonverbális kommunikációt analizálni, erről a képességéről talán nem véletlenül nem tudtunk eddig. A bejegyzés csúcspontja mégiscsak az a kijelentés, melyben a magyar miniszterelnököt “tényleg klinikai esetnek” minősítette. Mármint ő, Niedermüller Péter. A harmadszor is kétharmados többséggel megválasztott magyar miniszterelnököt, dr. Orbán Viktort.
Az ígéret szép szó – a politikában sok esetben mégsem tartják be. Ez is lehet az oka annak, hogy az utóbbi időben némileg pejoratív jelentéstartalmat kapott maga a politikusi foglalkozás. Pedig az ókorban a ’politizál’ szó még nem csak az államférfiak tevékenysége volt, akik a döntéshozatal legfelsőbb szintjén munkálkodtak, hanem a demokrácia ősi formájából adódóan mindenki, aki részt vett a közéletben, ’politizált’. Tehát a foglalkozás az emberekért való tenni akarást és elkötelezettséget jelentette, ezért is örvendhetett nagy elismertségnek a mesterség művelője. Ravasz füllentés, vagy kitervelt hazugság? A mai adásból kiderül, hogyan ismerhetjük fel a kamugyárosokat. 

A mentiológia, azaz a hazugságkutatás megalkotója szerint kivétel nélkül mindenki hazudik. A magyar származású Peter Stiegnitz bécsi professzor úgy gondolja, a hazugság a mindennapi élet szükséges velejárója, ezért kivétel nélkül mindenki alkalmazza. Brit tudományos kutatások szerint az átlagember naponta mintegy százötven-kétszáz alkalommal hazudik, ami meglepően soknak tűnhet. Ennek megértéséhez érdemes megvizsgálni a mentiológia alaptételét. Eszerint a hazugság a neki tulajdonított jelentéssel ellentétben nem embertársaink előre eltervezett és súlyos félrevezetését jelenti, hanem a valóságtól való eltávolodást, ezért a megítéléséhez is az elrugaszkodás mértékét kell alapul venni. Tehát az emberek minden egyes nap hazudnak egymásnak és főleg maguknak. A testbeszéd megértésével olvashatunk embertársaink gondolataiban, mi több: titkaiban. Aki érti a testbeszédet, az nehezebben csapható be. A testbeszéd nem más, mint az ember érzelmi állapotának a leképezése, megjelenítése vagy megjelenése.
Amikor valakivel beszélünk vagy valakit hallgatunk, nemcsak a szavait figyeljük hanem az egész embert. Ha összhang van a szavak és a testbeszéd között, akkor az illető hitelesnek tűnik, ha nincs összhang, alakoskodónak. A gyakorlott testbeszédolvasó számára minden mozdulat mesél valamit. Tudták, hogy hazugság közben az orr és az orr körüli területek felmelegednek kicsit? Ez okozza azt, hogy a hazug ember megérinti az orrát. Az is lehet, hogy megdörzsöli vagy csak odakap egy másodperc erejéig. Sőt, aki tudatában van ennek a gesztusnak, az lehet, hogy csak megindítja a kezét, de félúton másfelé, például a vállára tereli, hogy ezzel is leplezze magát. A szem dörzsölése egyértelműen jelezheti nekünk a hamisságot. Amikor a kisgyerek nem akar látni valamit, a kezeivel eltakarja a szemét. Ha egy felnőtt nem akar szembesülni valamivel, a szemdörzsöléshez folyamodik. Az agy tudat alatt próbálkozik kirekeszteni a csalás látványát, vagy annak a személynek a tekintetét, akinek épp hazudik. Mai műsorunkban Gyurcsány Ferencet vizsgáltuk meg a nonverbális kommunikáció alapján. 
“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture