Schiffer András a Plebejus Polbeatben: Az O1G-koalíció semmit nem tanult 2006 morális válságából! 2021.05.30.

PPLEP1004673H.mp4

PPLEP1004673H.mp4

Akik semmit nem értettek meg 2006 morális válságából, azok csak reprodukálni lesznek képesek a 2010 előtti állapotokat. Nekem az egész O1G-koalícióval az a legfőbb problémám,  hogy nem csináltak mérleget a korábbi kormányzásukból. Az, hogy tizenöt évvel a rendőrterror után fel lehet cserélni az áldozatok és elkövetők szerepét, jelzi, hogy nem ért véget az a morális válság, amelyre Sólyom László államfő 2006. szeptember 18-án rámutatott. Ráadásul Dobrev Klára arról is elfeledkezik, hogy az általa felemlegetett sebesült rendőrök jelentős része éppen a Szabadság téren, a tévészékház előtt szenvedett sérülést. Vajon ki adott utasítást arra, hogy a készenléti rendőrség helyett a kiképzetlen vidéki kisrendőröket dobják oda? – tette fel a kérdést Schiffer András jogász, az LMP egykori alapítója a Plebejus Polbeat legutóbbi adásában (utalva Gyurcsány Ferenc szerepére), Huth Gergellyel, Nagy Józzseffel és Stekfa Istvánnal beszélgetve, arra válaszul, hogy a DK miniszterelnökjelöltje ma is büszke férje balatonőszödi hazugságbeszédére és szerinte nem a tüntetőket, hanem a rendőröket verték meg 2006. őszén.

Schiffer András úgy vélekedett: az, hogy Dobrev egyáltalán a nyilvánosság elé állhat, az “az elszámoltatás teljes hiánya miatt” fordulhat elő. Úgy folytatta:

Ami az őszödi beszédet illeti: jó lenne egyszer ennek a szövegnek a lényegéről, s nem önmagában az ocsmányságról és hazudozásról beszélni. Gyurcsány ugyanis (olyan minőségben és olyan állapotban, amilyenben) arra a diagnózisra jutott, hogy nemcsak az MSZP-SZDSZ-nek, hanem az őket körülvevő sztárközgazdász-liberális megfejtő hadseregnek nincs lövése sem a Magyarországot érintő kihívásokról, sőt, ezeket a kihívásokat nem képesek azonosítani és választ adni rájuk. Ha ők labdába rúghatnak, az azt jelenti, hogy az összefogás erői semmit nem tanultak a hibáikból.

Az adásban Huth Gergely feltette a kérdést: ha Dobrev bátran kijelentheti, hogy egyetért az őszödi beszéd tartalmával, tehát Magyarország csődbe juttatásával, az ezt követő brutális megszorításokkal és mindezek letagadásával, akkor a többi baloldali párt és miniszterelnök-aspiráns vajon miért nem határolódik el tőle?

Nagy József, a 24.hu újságírója itt megjegyezte: ő maga is elítéli az őszödi beszédből megismert politikát és azt is, ha egy demokráciában rendőri erőszak előfordulhat és szándékosan ütik-verik a tömeget. A fő hiba az újságíró szerint az volt, hogy amikor a beszéd lelepleződött, Gyurcsány Ferenc nem lépett vissza a politikától és nem írtak ki új választást. Pedig ha ezt az akkori többség meglépi – vélekedett a Polbeat Pankrációból is ismert ketrecharcos – “nem lesz a Fidesznek kétharmada és nem jut oda az ország mára, ahova jutott.”

Stefka István azzal érvelt, hogy a Gyurcsány-Dobrev családot külföldről mozgatják, hiszen feltűnően könnyedén haladnak előre a nyugat-európai baloldali elitben. Nagy József nevetségesnek nevezte Stefka felvetését, de Schiffer András így vágott közbe:

A nómenklatúra burzsoáziájának képviselői semmiképp nem nevezhetők baloldalnak. Magyarország abban egyedülálló a kelet-európai térségben, hogy a posztkommunista erők egyedül itt tudták a patrióta áramlatokat teljes egészében kiiktatni. A kommunista utódpárt a baloldalról minden patrióta politikust és törekvést kiszorított.

Huth Gergely felvetette: Karácsony Gergelyről csak mostanában derült ki, hogy az őszödi beszéd évében Gyurcsány Ferenc politikai tanácsadójává lépett elő, s hogy ennek tudatában Schiffer András vajon meghívta volna a mai főpolgármestert a “Lehet más a politika” mozgalomba, mire a párt alapítója elmesélte:

Az én politikai éleslátásomat minősíti, hogy csak 2010. májusában, már a Parlament patkójában értesültem arról, hogy Karácsony Gergely az MSZP-SZDSZ-kormány miniszterelnöki hivatalában, azt megelőzően pedig Demszky hivatalában kevert-kavart.

Schiffer András végül sajnálkozva úgy összegezte az elmondottakat,

Ha jövőre kormányváltás lesz, olyan erők kerülnek hatalomra, akik a 2006-os válságból semmit nem tanultak. Pedig az őszödi beszédben Gyurcsány a demokrácia alapelvét tagadta meg, miszerint a választott politikusnak a választási kampányban tett ígéreteit és nem annak az ellenkezőjét kell végrehajtania.Ennek a baljós következménye, hogy azután egy még drasztikusabb autoriter visszarendeződés jöhet Magyarországon. 

Ezt komolyan gondolod? – kérdezett vissza Nagy József, mire Schiffer András kifejtette: akik semmit nem értettek meg a morális válságból, azok csak reprodukálni lesznek képesek a 2010 előtti állapotokat. Nekem az egész O1G-koalícióval az a legfőbb problémám,  hogy nem csináltak mérleget a korábbi kormányzásukból.

Az LMP szétrobbantásában szintén résztvevő Szabó Tímea (Jurák Kata szombati riportjában alaposan bemutatott) hihetetlen karrierjéről is megkérdeztük Schiffert, aki csak annyit mondott:

Nem vettem elég komolyan, hogy egy ilyen furcsa életrajz minimum némi magyarázatra szorul.

Plebejus Polbeat minden szombat este 20 órakor a Pesti TV műsorán! A felvételt a Revolution ’56 Szabadságharcos Sörözőben rögzítjük csütörtök esténként hét órától! Gyere el, tegyél fel kérdést a vendégeknek! (Cím: Buda, II. kerület, Bem rakpart 53., ne felejtsd otthon a védettségi igazolványod!)

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture