A valóságból induljunk ki, ne a kényszerképzetekből, ha az oltásokról van szó – mondta Velkey György, a Bethesda főigazgatója a Plebejus Polbeatben 2021.02.07.

A valóságból induljunk ki, ne a kényszerképzetekbol, ha az oltásokról van szó - mondta Velkey György, a Bethesda foigazgatója a Plebejus Polbeatben

A valóságból induljunk ki, ne a kényszerképzetekbol, ha az oltásokról van szó - mondta Velkey György, a Bethesda foigazgatója a Plebejus Polbeatben

Nagyon jó, hogy hamarosan többféle mechanizmusú oltóanyag áll majd itthon is rendelkezésre, mert mindegyiknek megvan a maga előnye és nem lehet közük jó vagy rossz alapon választani – mondta a Pesti TV Plebejus Polbeat című műsorában Dr. Velkey György, a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója, Stefka István és Huth Gergely kérdéseire válaszolva. Mint kifejtette: van olyan vakcina, ami kifejezetten a gyors, biztonságos tömegoltásra alkalmas és van, amelyik akkor nagyon előnyös, ha figyelembe vesszük a páciens korábbi betegségeit, immunrendszerének esetleg gyengébb állapotát. Huth Gergely ehhez hozzátette: ahogy magunkat, magyarokat ismerjük, csattogó papuccsal fogunk majd elrohanni a kínai vakciánért, ha a horvátországi nyaralás feltétele az oltáspasszus lesz.

Velkey György elmondta: bár mint orvos és a járványban frontkórházként is működő Bethesda főigazgatója többnyire tartózkodik a politizálástól, de azt azért számára is hihetetlen látni, hogy azok, akik pár évtizeddel ezelőtt még lelkesen magyarázták a szovjet- és kínai rendszerek felsőbbrendűségét, most az orosz és kínai vakcina ellen hergelnek. – A valóságból induljunk ki, ne a kényszerképzetekből! Egy világjárványra kell gyors és hatékony választ adnunk és teljesen mindegy, hogy a bolygó melyik szegletéből érkezik az oltóanyag, ha az jó és megbízható.

Velkey Györggyel a koronavírus egy gyermekeket fenyegető veszélyes szövődményéről, a többszervi gyulladásról és általában a vírusfertőzés hatékony kezeléséről is beszélgettünk. Kitértünk arra is, hogy a járvány lecsillapodása után is lehet jó életünk, de az semmiképp nem lesz ugyanolyan, mint korábban. – Talán ez a járvány Isten válasza az emberiség tarthatatlan életmódjára – mondta az aneszteziológus-gyermekgyógyász főigazgató, aki a februári szeles és hideg időben meglepő módon biciklivel érkezett a zuglói kórházból a budai Revolution ’56 Szabadságharcos Sörözőbe, a beszélgetés helyszínére, majd ment tovább Újpestre. – Biciklivel munkába járni gyors és jó dolog, amivel a járványtól is megóvhatjuk magunkat és fenntarthatjuk a vírus elleni védekezésben fontos fittségünket – mondta az orvos, aki már átesett a fertőzésen. Szerinte az elmúlt tíz évben sok jó bicikliút készült Budapesten és muszáj jó megoldásokat kitalálni azért is, hogy fenntartható legyen az autósok és biciklisek közti béke.

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture