Földi László a Plebejus Polbeatben: Miért nincs magyar Facebook? Hogyan merjük feltételezni, hogy Orbánt nem fogják lekapcsolni? 2021.05.02.

PPLEP1004551H_JAV.mp4

PPLEP1004551H_JAV.mp4

A Plebejus Polbeat vitaindító témája az volt, hogy mostantól a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetői és politikai machinátorai segítik a baloldali tábor egybeterelését, s támogatják az összefogás sajtómunkásainak megjelenéseit, köztük az eredetileg valódi polgári újságírást hirdető Magyar Hang és Válasz Online cikkeinek szponzorálását is (a témáról bővebben A riporterben, vasárnap este nyolckor a Pesti TV-n!). Ennek apropóján mondta Földi László titkosszolgálati szakértő, az Információs Hivatal egykori vezetője a szombati műsorban, hogy pontosan látjuk, mire készül a baloldal, éppen ezért tarthatatlan, hogy a kormány nem használja ki a kétharmados felhatalmazásából eredő lehetőségeket, nem lép fel például a teljes jobboldal ellen izgató Gyurcsány Ferenccel szemben.

A jelenlegi kormány felelősségét nem tudom figyelmen kívül hagyni. Miét nincs magyar Facebook? Honnan merjük feltételezni, hogy ha Trumpot lekapcsolták, akkor Orbánt nem fogják? Nem használjuk ki a hatalomból, a kéthartmadból eredő lehetőségeket! Gyurcsány már most avval fenyegetőzik, hogy mit fog tenni 2022-ben. Ez izgatás! Tömegeket hergelnek fel, káoszt akarnak, amiben mindent lehet. Ha a járványhelyzet elmúlik, elképesztő dolgok fognak történni az országban, s mi nem teremtettünk precedenst rá, hogy az ilyesmit a törvény erejével megállítjuk. Ezért volt kár annyiban hagyni az egyetemfoglalást is, s a törvénysértő kisebbség helyett azokat vegzálni, akik tüntettek a törvénysértés ellen. Sajnos  eltér a stratégia és a taktika. Miközben valljuk, hogy a rend, a fegyelem és a normalitás a stratégiánk lényege, taktikai okból megengedjük a “háttérvezér” rendszernek, hogy zűrzavart keltsen, amiben majd épp ezek a háttérerők fognak rendteremtést ígérni a választóknak

érvelt Földi László Huth Gergellyel és Stefka Istvánnal beszélgetve. Másik vendégünk Bakos Zoltán író, fotográfus volt, akinek a közelmúltban jelent meg az oknyomozó, múltfeltáró kötete a három évtizede dúló médiaháborúról, Szemben a társadalommal – Hogyan alakítja át a demokráciát a liberális médiaterror? címmel a Kárpátia Stúdió gondozásában. Ő a témában kifejtette:

a jég szélén kapaszkodunk, már minden felhasználót nyilvántartanak és mindent tudnak rólunk.

Stefka István szóba hozta, hogy nincs új a nap alatt, hiszen 1990-ben a legitim Antall-kormánnyal szemben rögtön (Balsai István néhai igazságügyi miniszter és alkotmánybíró szavaival élve) ellenforradalmi puccs szerveződött és a taxisblokád idején egyből kiderült, hogy a megválasztott kormány a rendőrségre és a katonaságra nem számíthat. Földi László (aki egykori titkosszolgálati vezetőként komoly rálátással bírt minderre) megjegyezte:

a rendszerváltás elején az SZDSZ vezérkarát Amerikában képezték ki, konspirált megoldásokkal, s rengeteg pénzt kaptak. Ők voltak a kiszemeltek, hogy a rendszerváltás után betöltsék a vezető pozíciókat, ám a magyar nép az 1990-es első szabad választáson keresztülhúzta ezt a számítást. Meg is lett a következménye. A mai Momentum és az egykori SZDSZ nem abban hasonlít, hogy mindkét erő liberálisnak vallja magát, hanem abban, hogy joystick módjára külföldi kiképzőtisztek irányítják őket. Mindebből elég világosan látszik, hogy 2022-ben nem az a tét: bal, vagy jobboldali kormánya lesz-e az országnak, hanem az, hogy Magyarország megmarad-e?

Huth Gergely többször is megkérdezte, hogyan fordulhat elő, hogy miközben mindannyian azt hittük, Gyurcsány 2010-ben végleg megbukott, ezek a nemzetközi machinátorok mégis benne látnak lehetőséget és többek között a momentumos kampány, de még az álkonzervatív sajtó mögé is őt és csapatát állítják? Stefka István erre megjegyezte: nekik mindegy, hogy milyen színű alakulatot támogatnak, csak kellően elvtelen legyen és szolgáljon ki minden elvárást. Földi hozzátette: Orbán Viktor nézetei nagyon terjednek Európában, éppen ezért a fő cél az ő eltakarítása az útból. Orbán szavai nagy fenyegetést jelentenek a nemzetek nélküli világ elfogadtatására, ezért indultak meg ellene ekkora erők – nyomatékosította.

Annyiban máris győztek, hogy mérhetetlen mélységű gyűlölködést korbácsoltak fel néhány hónap alatt. Már a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-kormány embere és egykori igazságügyi minisztere , Bárándy Péter is tömeges vagyonelkobzásról és bebörtönzésről írogat a Népszavában, sőt állítólag ennek a rendeleti hátterén dolgozik. Hogy teheti meg ezt büntetlenül?

tette fel a kérdést Huth Gergely, mire Bakos Zoltán megjegyezte: ezek az elkobzó, antidemokratikus törvényjavaslatok is jelzik, hogy ez a gátlástalan társaság a demokrácia felfüggesztésére készül.

Huth Gergely zárásként kifejtette: mindig is a posztkommunisták alakítottak ki és tartottak fenn mélyállamot Magyarországon, nevetséges, hogy az egyetemi, állami tulajdonú alapítványok apropóján mégis ők vádolják evvel a jobboldalt. S hozzátette: egyetlen szerencsénk, hogy a komcsik mindig nagyot álmodnak, de azért előbb-utóbb rendre bele is buknak, s végül mindig elzavarjuk őket.

Plebejus Polbeat minden szombat este 20 órakor a Pesti TV műsorán! A felvételt a Revolution ’56 Szabadságharcos Sörözőben rögzítjük csütörtök esténként, terveink szerint május elejétől ismét a (védettségi igazolvánnyal rendelkező) közönségünk előtt. Gyere el, tegyél fel kérdést a vendégeknek! Cím: Buda, II. kerület, Bem rakpart 53.

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

 

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture