Feláll-e a padlóról a világ legkorruptabb embere, Soros György? – Plebejus Polbeat Kósa Lajossal

Feláll-e a padlóról a világ legkorruptabb embere, Soros György? - Plebejus Polbeat Kósa Lajossal

Feláll-e a padlóról a világ legkorruptabb embere, Soros György? - Plebejus Polbeat Kósa Lajossal

Fontos kérdés, hogy mi győzött és mi veszített az Európai Tanács múlt csütörtöki ülésén? Ami győzött, az maga az Európai Unió, benne az uniós országok szuverenitása. Tehát a szabadság győzött egy olyan koncepció ellenében, ami most éppen a migrációra, a gendertanra és a liberalizmusra alapozva próbálja birodalommá átszervezni a független, szabad országok mai közösségét – mondta Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Pesti TV Plebejus Polbeat című vasárnapi esti műsorában, Huth Gergely és Szarvas Szilveszter kérdéseire. A könnyed fordulatokkal és váratlan kitérőkkel teli interjúban kibeszélték azt is: a kis Alex Soros képes lesz-e apja nyomdokaiba lépni, illetve miért tévednek a rezsimtudomány doktorai, amikor “vezérdemokráciaként” próbálják leírni az Orbán-kormány lényegét. Ennek apropóján felvetettük azt is, hogy mi lenne a Fidesszel Orbán Viktor nélkül?

Kósa Lajos a járvány miatt az R56 Söröző helyett a stúdióból élőben adott Plebejus Polbeatben úgy érvelt:

Soros György a legnagyobb kleptokrata. Milliókat tett tönkre, országokat fosztott ki és a fél világot korrumpálja. Úgy lett milliárdos, hogy elvette mások pénzét. Szóval egy teljesen abszurd figura, az amoralitás két lábon járó szobra. De hadd kérdezzem meg, miért nem ott boldogítja az embereket, ahol igazán nagy baj van? Pakisztán, Indonézia… az igazán zárt társadalmak! Ott van bajban az emberi jog, a liberális eszmék. Miért nem ott keres valamit és miért itt Európában molyol, veszteget meg ezreket, miért akar ránk kényszeríteni olyasmit, amit Európa szemmel láthatóan nem akar?

A kérdésünkre válaszolva, hogy folytatható-e ugyanúgy tovább a földalatti csoport terjeszkedése, mintha Brüsszelben nem szabadult volna ki a szellem a palackból, mintha Orbán Viktor és Mateusz Morawieczki vezetésével nem lázadtak volna fel a szuverenisták egész Európában, Kósa Lajos levezette:

ettől az egésztől Soros György nyilván nem lesz gátlásosabb, vagy morálisabb és az általa irányított európai politikusok sem fognak megszelídülni, így Gyurcsányné Dobrev Klára sem fog úgy ébredni, hogy “idefigyelj Feri, mi a rossz oldalon állunk”. Ám  egyértelművé vált: Európa nem tűri tovább, hogy dróton rángassák.

A Plebejus Polbeatben Kósa Lajossal azt is kitárgyaltuk: ha Soros eltávozik, hányan lépnek majd a helyébe? Kósa Lajos szerint azonban manapság nem olyan egyszerű egy birodalmat örökül hagyni és könnyen lehet, hogy a kis Soros már csak gyenge másolat lesz. Szóba került továbbá, hogy vajon miért pont Sorosnak engedte meg a Kádár-diktatúra, hogy már a nyolcvanas évek elejétől a megtelepedjen Magyarországon és felkarolja a formálódó ellenzéket?

A Fidesz alapító politikusával Szarvas Szilveszter és Huth Gergely arról is beszélgetett, hogy a politikatudomány Dr. Gödényei, vagy inkább rezsimológusai egy újonnan megjelent könyvben vezérdemokráciának keresztelték el (persze szigorúan tudományos alapon) az Orbán-kormányzást, nyilván azt sugallva, hogy a “Vezér” nélkül nem működne tovább a “látszatdemokrácia”, mert minden a személye köré épül. Kósa Lajos erre úgy reagált:

Viktor egy kimagasló politikus, európai viszonylatban is, de egész biztos, hogy Magyarországon akkor is demokrácia lesz, ha nem ő lesz a miniszterelnök. A magyar szabadságvágy örök, a magyar önrendelkezés ügye mindig él, sem Haynau, sem Trianon, sem a szovjetek nem tudták megölni. Ebben a küzdelemben mi egy nagyon fontos állomás vagyunk egy nagyon fontos ember vezetésével, de hogy a magyar keresztény polgári jobboldalnak utánunk is lesz jövője, az egészen biztos. Ráadásul el kell keserítenem az ellenlábasokat, hiszen mi éppen abban a korban vagyunk, amikor a politikusok pályafutása nem véget érni, hanem kiteljesedni szokott és még jó ideig számolni kell velünk.

Voltak az interjúnak könnyedebb része is, így kiderült: a héten lett hatályos Kósa Lajos kezdeményezése, ami a kézműves söröket védi, továbbá, hogy Magyarországon minden férfi tudja: valójában a nők irányítanak, azért nyitott ajtót dönget a Lounge Group új közvéleménykutatása.

Plebejus Polbeat minden vasárnap 19 órakor a PestiTV műsorán, békeidőben a Reolution ’56 Szabadaságharcos Sörözőben nézőink-olvasóink bevonásával rögzítve. 

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture