Plebejus Polbeat: saját rendőrfőnöke buktatja le a 2006-ról össze-vissza hazudozó Gyurcsányt 2020.10.25

Gyurcsány hiába mosná le magáról 2006-ot, a saját rendőrei leplezték le - mondta el Pesty László a Plebejus Polbeatben

Gyurcsány hiába mosná le magáról 2006-ot, a saját rendőrei leplezték le - mondta el Pesty László a Plebejus Polbeatben

Habár Gyurcsány Ferenc újabban a rendőrökre keni a 2006 őszi gyalázatot, éppen saját országos főkapitánya, Bene László árulta el, hogy ő adott utasítást az ártatlan emberek 14 évvel ezelőtti tömeges megveretésére és megfélemlítésére – derült ki Pesty László dokumentumfilmes elbeszéléséből a legutóbbi Plebejus Polbeatben, amit eredetileg így harangoztunk be: Dolgozik az “Új Múlt Kft.”! – A 2006. őszi rendőrterror, a Gyurcsány-klikk titkosszolgálati machinációi, a polgárháborús hangulat szándékos felkorbácsolása, tömegek megfélemlítése, százak bebörtönzése és meghurcolása egészen új magyarázatot nyer mostanában a balos berkekben. Gyurcsány Ferenc egy minapi interjúban már odáig ment, hogy ő nem is tehet semmiről, mindaz a gyalázat, amit az utcán láthattunk, kizárólag a rendőrség bűne. Éppen ezért hívtuk meg Pesty László filmrendezőt, a rendszerváltás krónikását, a Fekete doboz alapítóját, aki 2006-ban sem hazudtolta meg önmagát: hideg fejjel, dokumentarista habitussal rögzítette a brutális eseményeket, felkereste az áldozatokat és szembesítette bűneikkel a felelősöket a Megsebzett ünnep című dokumentumfilmjében. Ő volt kedd este hét órakor Huth Gergely és Stefka István vendége a Plebejus Polbeatben, a Revolution ’56 Szabadságharcos Sörözőben, ahol szokás szerint a vendégek is kérdezhetnek. A felvett műsort rendhagyó módon október 23-án adjuk közre a PestiSrácok.hu-n, majd vasárnap este 19.15-kor kerül először a PestiTV műsorába. Ha már Pesty velünk volt, megkérdezzük tőle azt is: mitől indultak be a katalánok és reális-e az esély, hogy a nemzeti régiók önigazgatásáért kezdeményezett aláírásgyűjtés külföldön is sikeres lesz?

“Kedvcsinálóként” néhány idézet a Polbeatben is többször megfordult Osváth Zsolt LMBTQ-harcos és vlogger Gyurcsány Ferenccel készített múlt heti videóinterjújából, (ami itt nézhető meg):

Osváth Zsolt (a felvételen 7.15-től): 2006. őszén nem érezted úgy, hogy le kellene mondanod?

Gyurcsány Ferenc: (értsd: az őszödi beszéd volt a) …legerősebb erkölcs! (Arról szól,..) hogy nem értitek, meg kell változtatni (..az országot…)?! Esterházy (Péter), Nádas (Péter győzködött, hogy…) Isten ments, le ne mondjál!

O.Zs.: Nem éreztél felelősséget (a felvételen 10.30-tól)?

Gy. F.: A rendőrség elég sete-sután viselkedett. Először szeptember közepén a rendőröket rakták meg rendesen a tévészékháznál, ami messze túl volt minden törvényes határon. (…) Az, amikor azt mondják, hogy a rendőrök voltak brutálisak, az egy hónappal később, október 23-án történt (sic!). Sok hibát elkövetett a rendőrség, de barikádok emelése, autók felgyújtása nem a törvényes gyülekezési jog része. Párizsban is hasonlóan járnak el. 

O.Zs: Miért lőttetek emberekre? Te adtad ki az utasítást?

Gy.F.: Ne hülyéskedj Zsolt! (Szerinted) van olyan tisztességes politikus, aki érti, hogyan kell tömeget oszlatni? (Mi) nem értünk hozzá! A miniszterelnöknek egy dolga van, hogy azt mondja a rendőrségnek: tartsátok fenn a törvényes rendet! Hogy rám tolják? Ennek az az oka, mert a gyurcsányozás társadalomlélektani funkció: nem kell este bevenni Xanaxot, két gyurcsányozás és megnyugszik az ember!

O.Zs.: Amikor hazamentél, mit mondott a feleséged? Hogy Feri, ezt tényleg elkúrtad?

Gy.F.: Klári nálam e tekintetben még keményebb, Ő sosem gondolta, hogy fel kellene adni! Meg kell küzdeni az utolsó percig! (Feri..) megküzdöd, ezt is! És igaza van! (…) Nem állítom, hogy tökéletesen tettem mindent, de azt nem vitathatják el tőlem, hogy mindezt mély szenvedéllyel és a hazámért tettem!

Plebejus Polbeat minden kedden este hét órától a Revolution ’56 Szabadságharcos Sörözőben (II. kerület, Bem rakpart 53., a Margit híd budai hídfőjénél) nyilvánosan rögzítve, ahol a nézők is beleszólhatnak az adásba! Jöjjön el személyesen vagy tegye fel a kérdéseit itt, a poszt alatt! Kérjük vendégeinket, érkezéskor fertőtlenítsék kezüket és a felvétel alatt viseljék a maszkot! Az adás visszanézhető vasárnaponként este negyed nyolctól a PestiTV műsorán, majd itt, a PestiSrácok.hu-n és a pestitv.pestisracok.hu oldalon.

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture