Balatoni dráma: 4 képviselő miatt működésképtelenné válhat Balatonederics önkormányzata 2022.04.23.

Balatoni dráma: 4 képviselő miatt működésképtelenné válhat Balatonederics önkormányzata

Balatoni dráma: 4 képviselő miatt működésképtelenné válhat Balatonederics önkormányzata

Bár szinte ömlik a pénz a Balaton csücskében fekvő kis üdülőfaluba, Balatonedericsre, most mégis működésképtelenség veszélye fenyegeti az önkormányzatot.

Hiába a jó adottságok, elnyert pályázatok, fejlesztési források hosszú sora, mondhatni példátlan állapotok alakultak ki a falu vezetésében. Szinte kiürült a hivatal, sorra mondanak fel a dolgozok. Nincs elfogadott költségvetés, ezért a Magyar Államkincstár már fel is függesztette a normatívák kifizetését. Így az is kérdéses, az önkormányzati dolgozók, vagy például óvoda dolgozók bérét miből fogják kifizetni.
Jelenleg úgy tűnik, megoldást csak az időközi választás hozhat. A testület ugyanis már hetekkel ezelőtt feloszlatta magát. Hogy addig mi lesz az önkormányzat intézményeivel, dolgozóival, talány. A kialakult helyzet előzményé, hogy négy képviselőasszony személyes sérelmeket követően szembe fordult a polgármesterrel, semmit sem szavaznak meg, amit a faluvezető indítványoz, elutasítják a pénzügy által előkészített költségvetés tervezetet, nem támogatják a folyamatban lévő pályázatokat, helyette az ülések személyeskedő ordibálásokkal telnek. Balatonedericsen az elmérgesedett viszonyok odáig jutottak, hogy az alpolgármestert fojtogatták, a legrégebbi civil szervezet vezetőjének pedig valakik két autóját savval leöntötték.

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture