A falusiak ostobák, primitívek és reggel 10-kor már részegek? – Politikai Hobbista Gaal Gergellyel 2022.03.29.

A falusiak ostobák, primitívek és reggel 10-kor már részegek? - Politikai Hobbista Gaál Gergellyel

A falusiak ostobák, primitívek és reggel 10-kor már részegek? - Politikai Hobbista Gaál Gergellyel

Újabb aranyköpések Márki-Zay Pétertől: Rákosi nem lopott, csak államosított, és ez nem akkora gáz; a háború árát igenis fizessék meg az emberek… és hogy a magyar nép meghallotta Zelenszkij ukrán elnök szavait, és ha a baloldal kerül kormányra, akkor adunk pénzt, paripát, fegyvert, nem veszünk többé orosz gázt… de persze ő nem is ezt mondta. Milyen érdekes a párhuzam közte és Zelenszkij között: mindketten mondanak valamit reggel, és a szöges ellentétét délután. Lehet, hogy egy helyen kapták a kiképzést?

Úgy néz ki, újabb front nyílik az oroszok számára az ukránon kívül. Itthon kevesebb figyelmet fordítunk rá, mert messzebb van a konfliktus, de ettől még nagyon fontos. Kiújultak ugyanis a harcok Hegyi Karabahban az örmények és az azeriek között. Sőt, az amerikai támogatást élvező, török drónokkal és javelinekkel felszerelt azeriek komoly veszélyt jelenthetnek Oroszország kaukázusi pozícióira is. Ez nekünk itt Európában jót jelent, de miért megint szegény örmények kell, hogy a mi kényelmünk árát megfizessék? Mert ahogy az ukrán, úgy az örmény élet sem számít az Egyesült Államoknak, ha a geopolitikai érdekeikről van szó.

Újabb szösszenetekre került sor a FOS-t, azaz a Függetlenobjektív Sajtót leleplező, visszatérő blokkban. Ezúttal a HVG-nek sikerült tökéletesen meghamisítania Andrzej Duda lengyel elnök szavait, aki azt mondta, hogy NEM Orbán Viktor vitte be Magyarországot az orosz gáztól való függőségbe. A hárombetűs szervezet (által irányított hárombetűs “újság”) pusztán csak a “NEM” szót hagyta ki az idézetből.

A második félidőben Gaal Gergely a Miniszterelnökség miniszteri biztosa, a Magyar Falu program egyik koordinátora volt a Hobbista vendége. Magyarországon 3000 körüli az 5000 főnél alacsonyabb lélekszámú települések száma, lakosságarányban ez a teljes népesség ⅓-át jelenti. Évtizedeken át hanyatlottak a falvak, de a jelenlegi kormányzat nagy hangsúlyt helyezett a fejlesztésükre, a falusi élet méltóságának visszaadására. Ingatlanfejlesztések a településeken belül, útépítések a falvak között, kiegészülve más programokkal (falusi CSOK, fiatal gazdák támogatása, stb.) – ezek együttesen járulnak hozzá ahhoz, hogy a települések jelentős hányadában megfordult a trend: elvándorlás helyett már nő a falu lakossága. Jeszi is hosszasan kifejtette, hogy mennyivel nyugodtabb, stresszmentesebb az élet a falvakban, felsorolt néhány kedvenc, vicces nevű települését Lickóvadamostól Babosdöbrétéig, Borszörcsök polgármesterét pedig név szerint is köszöntötte az adás vége felé.

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture