Milyen hatással lesz Magyarországra az orosz-ukrán háború? 2022.03.08.

Milyen hatással lesz Magyarországra az orosz-ukrán háború?

Milyen hatással lesz Magyarországra az orosz-ukrán háború?

Az orosz-ukrán konfliktus egyáltalán nem fekete-fehér. Elhibázott döntések sorozata vezetett a jelenleg kialakult helyzethez, amiket már nem lehet visszacsinálni, de érdemes megvizsgálni őket. Tarnay Kristóf Ábel szerint Ukrajna mindent megtett, hogy kiszabaduljon az oroszok posztszovjet béklyójából és egy európai országgá váljon, míg Szűcs Gábor azon az állásponton van, hogy ezek a törekvések főleg szavakban mutatkoztak meg, tettekben semmiképp sem.

Az adás második felében a felek megvitatták a háború Magyarországra gyakorolt hatását és Márki-Zay Péter eddigi talán legkártékonyabb kijelentéseit. Az ellenzéki összefogás kapitánya először azt mondta, hogy Orbán Viktor egy személyben felelős a háborúért és azért, hogy emberek halnak meg, később pedig egy meggondolatlan mondattal sikeresen ráuszította az ukrán szélsőségeseket a kárpátaljai magyarokra, amikor azt mondta: nem kizárt, hogy orosz-pártiak.
Szó volt még Karácsony Gergely diszkriminatív jótékonykodásáról is, aki arra utal, hogy számára a kárpátaljai magyarok nem is igazi menekültek, ő csak az ukránokon szeretne segíteni.

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture