Az Ügy – Milyen jövő vár ránk? Van-e élet a covid után?

Az Ügy - Milyen jövő vár ránk? Van-e élet a covid után?

Az Ügy - Milyen jövő vár ránk? Van-e élet a covid után?

A covid-19 járvány és az azzal járó globális válság közel két éve írja át mindennapjainkat. Itt van egy vírus, amivel az orvostudomány sem tud igazán mit kezdeni, hiába készült el szinte rekord rövid idő alatt több oltóanyag is, a mutációk újabb és újabb kihívást jelentenek. A koronavírus nem csupán társadalmi, gazdasági és politikai szinten okozott óriási változást, morálisan is megrengette az emberek életét. 2020. március 13-án jelentette be a magyar kormányfő, hogy járványügyi veszélyhelyzet miatt bizonyos korlátozásokat vezetnek be. Az azóta eltelt pandémiás időszak pedig gyászt, fájdalmat, pótolhatatlan veszteséget okozott sokak számára, és még mindig kiszámíthatatlan, felmérhetetlen, hogy milyen hatása lesz a jövőben a felnövekvő generációk számára. Persze vannak, akiknek mindez csak pénzt jelent, a gyógyszerlobbit vádolják és akad számos olyan elmélet, amit egy ideig csak konteónak tartottak, majd bebizonyosodott, hogy néhány teóriának nem kicsit van valóságalapja. És az is tény, hogy valakik ezen a járványon nagyon sok pénzt keresnek. Hogy mi az igazság? Hol tartunk most a vírus elleni harcban és mit tudunk tenni, hogy gyermekeink ne sérüljenek pszichésen ebben az önmagából kifordult világban, mai adásunkban ezt a témát járjuk körbe.

Számos kérdés vetődik fel azután, hogy Soros György korábban – Davosban -rettegésének adott hangot Trump esetleges újraválasztása miatt. Vajon a véletlennek köszönhető, hogy Donald Trump népszerűsége pontosan a koronavírus miatt vett zuhanórepülést? A kérdés költői, de nyilván akadnak, akadnak, akik szerint a legfőbb kérdés az, hogy tudatosan generált járványról van-e szó és ha igen, mindez kinek az érdeke.

Bár a világjárvány megállítása végső soron a rendszerekre és a kormányokra hárul, az elmúlt két év megmutatta nekünk, hogy az egyének képesek valódi hatást elérni . Igen, így is értékelhető, hogy új megvilágításba került jónéhány foglalkozás társadalmi megítélése a tanároktól az orvosok, ápolónők és katonák, rendőrök megbecsülése, akik hősies munkát végeztek közösségeik védelmében. A karantén alatt a családok újra összekovácsolódtak, felfedeztük, hogy az addigi rohanó világban a legfontosabbat elfelejtettük: értékelni egymást, a személyes találkozást, a barátságokat, emberi kapcsolatainkat. A magamutogatást felváltotta a maszk mögé rejtőzés és a szelfikirályok és királynők száma is más lett a fontos, a virtuális közegben való lét viszont új értelmet kapott. Így aztán nem meglepő, mennyire megzavarodtak a gyermekek, akik közül sokan már nem is mernek közösségbe menni, és azt sem tudjuk, milyen felfedezés és rácsodálkozás azoknak a kicsiknek, akik a pandémia alatt születtek, hogy a karantén-léten kívül is van más világ, ahol olyan embereket látnak, akik nem maszk mögé rejtik arcukat. De a felnőttek számára is sok problémával jár a bizonytalanság, az “oltottak” és az “oltatlanok” klikkesedése pattanásig feszült a helyzet. Nézzük, mi is történt eddig és milyen jövő vár ránk.

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”

Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture