Fűrész Gábor, a Századvég vezérigazgatója a Márki-Zay-jelenségről: az ordító ellentmondás előbb-utóbb lelepleződik 2021.11.13.

Fűrész Gábor, a Századvég vezérigazgatója a Márki-Zay-jelenségről: az ordító ellentmondás előbb-utóbb lelepleződik

Fűrész Gábor, a Századvég vezérigazgatója a Márki-Zay-jelenségről: az ordító ellentmondás előbb-utóbb lelepleződik

Még túl hosszú idő van hátra a választásig, hogy Márki-Zay Péternek ne kellene vállalnia a szembesülést a valódi karakterével. Az, hogy ő valójában nem konzervatív, már most lelepleződött, hiszen olyan kérdésekben kellett színt vallania, mint migráció, az energiapolitika vagy a rezsicsökkentés, s kiderült: minden tekintetben baloldali politikát képvisel – mondta a Pesti TV Plebejus Polbeat című műsorában Fűrész Gábor, a Századvég vezérigazgatója Huth Gergellyel és Kroó Zitával beszélgetve.

Kérdésünkre, hogy báb-e Márki-Zay Péter, Fűrész Gábor a műsorban úgy felelt:

azt látom rajta, hogy ő egy olyan ember, aki fontos kérdésekben alapvetően baloldali gondolkodású. Nem látom benne a jobboldalit. Attól, hogy valaki azt mondja magáról, hogy konzervatív, még nem válik azzá. Ahhoz ugyanis egy következetes politikai előéletnek kellene állnia mögötte. Nem véletlen, hogy a migrációval, a rezsivel, az energiapolitikával kapcsolatos témákban azonnal lelepleződött a baloldalisága. 

A Fidesz-KDNP stratégiai döntéseit ciklusok óta segítő elemző- és közvéleménykutató intézet vezetője leszögezte:

Fölösleges aggódni, hogy Márki-Zay csapata most egy hatalmas politikai lehetőségre lelt. Ha egy jelölt folyamatosan színt vall a baloldal mellett, hamar lelepleződik. A választók is így gondolják, nem tartják őt jobboldalinak.

Huth Gergely erre felidézte a szállóigét, hogy “aki úgy totyog, mint egy kommunista, úgy hápog mint egy kommunista és úgy is néz ki, mint egy kommunista, az kommunista.”

Fűrész Gábor megjegyezte: Márki-Zay Péternek a városi, középen álló, politikai identitással kevésből rendelkező, fiatal szavazók között van némi előretörési lehetősége, de az emberek nagytöbbsége átlát rajta. A műsorban felidézték a Századvég egyik friss, ifjabb Lomnici Zoltántól származó elemzését, amely a hazai baloldal nemzetközi propagálását kutatja. Ebben az is olvasható, hogy “a nemzetközi baloldali segítségnek mindig megvan a maga ára. A jelölteknek hűségesküt kell tenniük a nyugati, liberális értékek mellett, és vállalniuk kell a balliberális fősodor által diktált politikai szerepkört és tempót.” Kroó Zita hozzátette, aligha véletlen, hogy Márki-Zay Péternek a héten le kellett tennie a hűségesküt a brüsszeli elit színe előtt.

Kroó Zita arra is felhívta a figyelmet, hogy a média egy részében egészen más mérce vonatkozik Márki-Zay Péterre, például a baloldali közvélemény neki elnézi, hogy saját bevallása szerint veri a gyerekeit. Fűrész Gábor erre így felelt: e terén a jobboldalnak nem kell aggódnia, hiszen hosszú kutatási tapasztalatok igazolják, hogy ha valaki huzamos ideig más mutat magából, mint ami valójában, annak a terhe előbb-utóbb összeroppantja a politikai karakterét.Ezt a játékot legfeljebb akkor lehetett volna eljátszani, ha az ő nevét az utolsó pillanatban, mondjuk két hónappal a választás előtt dobják be. Most még túl hosszú idő van hátra ahhoz, hogy ne kelljen vállalnia a szembesülést a valódi karakterével, ne kelljen feloldania a valódi személyisége és előélete és a lefestett kép közötti ordító feszültséget.

A Századvég vezérigazgatója a műsor végén azt is elmondta:

A politikában nem hiszek a rövidtávú taktikai játszmában, sőt, maximális ostobaságnak tartom azt. Rövid távon lehet vele eredményt elérni, de előbb utóbb elérkezik az ember egy óriási falhoz.

A Plebejus Polbeatet minden csütörtökön este hét órakor rögzítjük nézőink közreműködésével a Revolution ’56 Szabadságharcos Sörözőben (II. kerület, Bem rakpart 53., a Margit híd budai hídfőjénél.) Az adást szombat este nyolc órakor láthatják nézőink, ezt követően nézhető vissza a Pesti TV portálján. Jöjjön el, kérdezzen Ön is!

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture