Azon mit nem értetek, hogy inkább magyar nyerjen koncessziót, mint egy pénz kilapátoló külföldi? (Polbeat Pankráció!) 2021.09.16.

Azon mit nem értetek, hogy inkább magyar nyerjen koncessziót, mint egy pénz kilapátoló külföldi? (Polbeat Pankráció!)

Azon mit nem értetek, hogy inkább magyar nyerjen koncessziót, mint egy pénz kilapátoló külföldi? (Polbeat Pankráció!)

A címben szereplő kérdést tette fel a Polbeat Pankrációban Lánczi Tamás Nagy Józsefnek, amikor a vitaműsor szereplői Lánczi, Nagy, Törcsi Péter és Nagy Attila Tibor egymás szavába vágva azon vitáztak, hogy a Fidesz törvénymódosítással miért tette lehetővé a budapesti kaszinóüzemeltetési koncessziók idő előtti meghosszabbítását. Nagy József szerint újabb 35 évet kaptak a fideszesek a kaszinókban, ami szerinte nonszensz, míg Lánczi Tamás úgy érvelt, hogy Gyurcsányék és a balliberális oldal külföldi kézbe adta és adná a stratégiailag fontos és nagy hasznot termelő cégeket, amelyek kilapátolták az országból a pénzt. “Ha engem kérdezel, inkább magyar nyerjen és maradjon itt a pénz, semmint külföldi. Ez a különbség a jobb és a baloldal között” – mondta Lánczi. Nagy József állította, semmi bizonyíték nincs arra, hogy a baloldal ismét a külföldieket részesítené előnyben.
Hogy lesz ebből tiszta, legitim végeredmény, ha az ellenzéki politikusok azt sem tudják eldönteni, hogy melyikük kapta a legtöbb ajánlást az előválasztáson – ezt a témát hozta a Polbeat Pankrációba Törcsi Péter, de Lánczi Tamás is baloldali káoszról beszélt a vitában. Nagy Attila Tibor ugyanakkor kifejtette, szerinte jó esély van arra, hogy Jakab Péter a következő fordulóban Dobrev Klára javára lép vissza, amellyel Karácsony Gergely eshetne két szék közül a pad alá.
Történelmi vereséget vetít előre a CDU mélyrepülése a szeptember 26-i német választásokon, vajon milyen következményekkel jár majd a kereszténydemokraták kiszorulása a kormányzatból Németországra, Európára és főként Magyarországra? Erről a csak látszólag külpolitikai kérdésről vitázott a Polbeat Pankrációban Lánczi Tamás, Nagy József, Törcsi Péter és Nagy Attila Tibor, amellyel kapcsolatban az unió jövőjét és Magyarország helyzetét is kibeszélték. Lánczi Tamás szerint a CDU mélyrepülése és egy zöld-szociáldemokrata német kormányzat az unió szétesését is előrevetítheti.

 

“Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!”
Keresés

Enter / ESC visszatérés

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

All Right Reserved 2020 PestiTV/PestiSrácok.hu

Hide picture